Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest danvasi

legare in serie difuzoare

Recommended Posts

Guest danvasi

Buna ziua, Am un amplificator care are la iesire 8ohmi/60w si doua boxe de 40hmi. Memtionez,ca boxele au cite doua difuzoare de joase si unul de inalte. Pentru a nu praji finalii,vreau sa leg la fiecare boxa cele doua difuzoare de joase in serie si astfel sa obtin o impedanta de 8ohmi.Pe boxa este un filtru din care pleaca doua fire la dif.inalte si alte cite doua fire la fiecare dif.joase. Intrebarea este,...cum leg cele doua dif.joase in serie,fara a afecta semnalul de la filtru? Va anunt ca nu am habar de electronica si as vrea ca raspunsurile voastre,sa fie cit mai explicite. Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Deci ai cîte două difuri de joase a cîte 8 Ohmi pe fiecare boxă, legate în paralel ptr 4 Ohmi. Dacă le pui în serie vei obţine 16 Ohmi şi filtrul nu va mai fi acordat cu ele. La prima impresie se vor auzi mai încet difurile de joase, faţă de cele de înalte. Ai două variante, ori iei alte boxe, ori modifici filtrele... asta-i mai greu.

Link to comment
Share on other sites

Guest danvasi

da,am doua boxe cu cite doua difuzoare de joase/4ohmi fiecare si vreau sa obtin prin inserierea celor doua difuzoare o impedanta de 8ohmi. am mai incercat si cu punerea in serie a unei rezistente de 3,9ohm/9w la intrarea pe + a fiecarei boxe,si se pare ca da rezultate. nu se mai incalzesc finalii la putere maxima si nici distorsiuni nu apar in difuzoare. a scazut putin din volum,dar tot se aude foarte tare. cred ca o sa merg cu aceasta modificare,deoarece mi-a fost recomandata de catre un specialist in difuzoare. o sa va tin la curent si multumesc pentru sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines