Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

hp-18w straniu


nonyhaha

Recommended Posts

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Mah omule 800 RMS inseamna sa ii dai cu sinusoida pura puterea asta nu in program muzical(ca doar de a iai are 800w program) si daca tu il ti pe sinusoida pura 800W ,8 ore pe zi ,zilnic timp de o saptamana io ii manac membrana si sasiul.Nu vreu sa spun ca ar fi un dif rau sau ceva(e cred cel mai bun la bani lui) dar sa nu il facem ceea ce nu e.Totusi vb de un dif pro nu de o jucarie care primeste din cand in cand vreo 10-20 de secunde puteri de varf.

Link to comment
Share on other sites

Mah omule 800 RMS inseamna sa ii dai cu sinusoida pura puterea asta nu in program muzical

Arata-mi mie unde am zis ca i dau semnal sinusoidal!

daca tu il ti pe sinusoida pura 800W ,8 ore pe zi ,zilnic timp de o saptamana io ii manac membrana si sasiul

Vezi ca imi bagi cuvinte in gura!.
Link to comment
Share on other sites

bine mai, si daca eu eram un priost si cum am o statie de 2*600, poate aveam una de 2/800 si ii dadeam acum 5 minute 800w, ce faceam? veneam dupa tine si iti faceam difuzorul guler? ai? :))

In program muzical rezista..800W...dar nu rezista la sinusoida pura..Lucru spus si de @LUCIDaca dai la maxim amplifu...si intra in clip...distorsiunile ti-ar fii ars difuzorul.HP18 se poate arde si cu un amplif de 100W dus la extrem..
Link to comment
Share on other sites

Asta incercam sa spun(recunosc ca oarecum agresiv).Difuzorul are 400 RMS si 800 program.Daca te apuca damblaua si ii dai sinusoida pura atunci rezista la puterea RMS.Dar cum noi nu ascultam sinusoide poate sa o ia si mai mult,dar apare problema ca depinde de genurile de muzica ascultate.Ca daca o sa se asculte house dinala ce incaraca calumea difurile atunci ii mai bine sa nu se depaseasca puterea rms deorece basul aproape continuu poate fi interpretat ca si o ''sinuoida'' si deci nu o sa bash tina un amp de 800W chiar daca nu e dus in clip.Poate o sa mearga un timp da viata lunga in regim de tortura nu are.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vasile

hp18 duce linistit 800W pe bas, mai demult s-au facut 2 boxe fiecare cu cate 2 difuzoare(in paralel) si fiecare boxa este atacata cu un P2000 si aceste boxe functioneaza intrun club seara de seara la puterea maxima de vro 2 ani.

Credeti ca au patit ceva ? nope

 

Ceva totusi trebuie precizat si anume ca seria HP de pa PAudio sunt difuzoare semiprofesionale.

Link to comment
Share on other sites

Guest DJ DNA

Nu este o notare incorecta.Se refera la puterea amplificatorului recomandat.Doua boxe cu cate doua HP-18W au rezistat timp de o saptamana pe un MT1500. Am facut sunetul pe o tersa din Tr.Severin si pentru ca amplificatoarele comandate inca nu ajunsesera, am fost nevoit sa le imprumt o statie de subbass.Singura disponibila era un MT1500 ( 2 x 1500w/8ohm, 2 x 2300w/4 ohm )Fara nici o limitare sau prelucrare, in afara de cele de pe statie, totul a mers impecabil. Recunosc ca si eu am fost in dubiu daca sa le pun o putere asa de mare, dar am riscat si am descoperit ca au rezistat la 1000w ( putere pe un singur difuzor ).Programul muzical ?House la greu.Atunci cand am facut primele teste si reglaje, in 20 de minute a venit politia. Cei mai apropiati locatari sunt la vreo 250 ~ 300m . Pe la ora 6 seara. :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

ok, ok, trecand peste toate, :Dmia dat nexus un proiect pentru incinta pe 3 cai cu hp-18w si hp-10t si st-322, dimensiunile placii din fatasunt de 714*484 si nu prea imi incap toate difuzoarele plus 2 aerisiri, ce pot face? pot inalta boxa cu 5cm? sau alta varianta? ma poate ajuta cineva?ma bucura mult sa aud ca suporta atat, eu voi da in boxe cu o statie de aprox 2*600

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines