Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
uvas

Pistol de lipit

Recommended Posts

http://cutiacupoze.ro/afisare_poza/?p=3379-3 Am gasit un pistol de lipit ,,chinezarie,,cu primarul ars,l-am bobinat si secundarul pentru bec,dar nu topeste decat fludor de 0,7 cu ansa de 0,7 mm de cupru.Daca il pun pe o placa nu mai are putere sa topeasca.Secundarul pentru topit(sarma) are aproximativ 2,5 mm si are 5,5 spire.Are rost sa incerc cu sarma mai groasa sau ceva platbanda,locul este destul de mic, sau sectiunea tolelor de 1 cm patrat nu poate sa-i dea putere?Fludor probabil topeste si de dimensiune mai mare de 0,7 mm.Mai am un pistol de lipit romanesc care merge bine.
Link to comment
Share on other sites

Presupun ca atunci cand zici ca are 2,5mm secundarul te referi la o latura.O solutie verificata e sa scoti spire din primar,pe incercate,la unele chinezarii da rezultate,am probat,si oricum n-ai ce pierde.Daca secundarul e bobinat pe alta sectiune decat primarul, chiar usor,scoti fara sa umblii la miez,si probezi.Acum am vazut poza,scz,te referi la diametrul sarmei.Incearca ce am zis,desi e subtire ca naiba secundarul.

Link to comment
Share on other sites

Altul......Parca am vazut pe forum unele romanesti la vanzare,alea de Radioprogres sunt f bune,mi-a ramas unul cu intrerupatorul lipit fara sa-mi dau seama cam jumatate de ora,cand m-am intors era incins si fumega dar inca merge,si asta a fost de vreo jumatate de an.E tipul in carcasa de ebonita.

Link to comment
Share on other sites

Nu faci nimic cu prastia aia de pistol.Ar trebui sa incerci rebobinarea secundarului cu platbanda de cupru dubla ca sectiune,, dar si asa te-ar limita sectiunea miezului transformatorului. Pistoalele astea nu merg bine cu anse mai groase de 1-1,3 mm. Si lungimea ansei e critica, cu cat mai scurta cu atat mai bine.Si sistemul de prindere, desi comod, nu e suficient de ferm pentru ansa, oxidarea ansei mareste rezistenta de contact in scurt timp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines