Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cristian_98

Transformare mufa?

Recommended Posts

Buna seara. deschid subiectul cu intrebarea....este posibil ca dintr-o mufa de la o pereche de casti telefon, sa confectionez un cablu usb? Este vorba de Samsung 5230 Star, am o perecge de casti in plus si o mufa usb ( pentru intrarea in PC)...le-as putea uni, dar sa functioneze?

http://www.consolegames.ro/forum/f102-g ... 5230-star/

Stiu ca e incarcator, dar mufa e identica cu cea a castilor... :da

Link to comment
Share on other sites

nu ! pentru ca daca va uitati bine la mufa aceea de incarcator o sa observati ca nu are decit 2 sau 3 contacte(pentru incarcare nu de transmisie date) ...pentru o mufa usb va trebuie cel putin 4 contacte care sa fie pozitionate la pinii tx-rx masa si 5v...

Link to comment
Share on other sites

Vrei doar sa incarci telefonul prin noua mufa sau vrei si transfer de date?De incarcat nu cred ca e problema insa e posibil ca acel telefon sa nu stie USB, ci doar o seriala trista, caz in care nu e nevoie decat sa ii dati acei 5v de care are nevoie(eventual verificati numarul de conexiuni din incarcator). Nu mai are nevoie de pini de date conectati.Insa daca e USB,e mai naspa. Eu am intalnit dispozitive care nu se incarcau daca nu puneam una din liniile diferentiale la masa, cu un rez de 4k7 sau asemanator...Astea mai noi probabil ca fac handshake.

Link to comment
Share on other sites

.pentru o mufa usb va trebuie cel putin 4 contacte care sa fie pozitionate la pinii tx-rx masa si 5v...

Standardul USB nu foloseste rx si tx. Transmisia se face diferential, intr-o singura directie in orice moment de timp cu un protocol care implica bit-stuffing la fiecare al 7-lea bit.Nu e compatibil sub nici o forma cu standardul UART sau USART.Convertoare de la usb la uart si viceversa: ft232 si pl2303.
Link to comment
Share on other sites

da aveti dreptate ! am gresit cand am scris "tx rx" in loc de D+ D-...

la acest telefon transferul de fisiere (mp3,video,foto) se poate face direct (de)pe cardul telefonului cu un cititor de carduri USB... :da

 

Posted Image

 

daca totusi doresti sa faci acel cablu ...si mufa folosita are contactele necesare...te poti folosi de urmatoarea schema...sincer sa fiu nu stiu daca e posibil transferul de date asa... (ma refer la cele mentionate mai sus)

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui sa tai conectorul de la casti pe latime si sa repozitionezi pinii (trebuie sa ai minimum 4 ca sa poti face acest lucru) conform asezarii pinilor usb din conector. Asa cum este conectorul de la casti nu te va ajuta. In teorie se poate dar in practica trebuie sa stii sa manuiesti cutterul si letconul cu varf subtire :da .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines