Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Printare PDF - modificare pagina sau printare customizata


yo9hnf
 Share

Recommended Posts

Vreau sa printez niste PDFuri (carti scrise in PDF, nu scanate)... Eu in mod normal printez cartile pe orizontala (landscape) doua pagini pe foaie. Intai printez intr-o imprimanta virtuala (Bullzip PDF) pentru a scoate cele doua pagini pe o foaie (defapt tot pe o pagina), iar apoi le printez fata/verso. Problema apare la unele carti care ar trebui sa fie printate in format de manual (intre A5 si A4 - manual "scolar") pentru ca scrisul este prea mic. Ideal ar fi sa maresc de la 100% imaginea la 104-105%, dar atunci mi se lateste mult imaginea pe laterala si nu mai pot lega pe urma manuscrisul. Ideea este ca trebuie cumva sa printez foile mai in dreapta putin (practic sa-i setez marginile), sau sa micsorez spatiul dintre cele doua pagini pe orizontala. Aveti idee cum as putea face acest lucru ?(ori un soft special de printare, ori sa pot edita toate paginile din PDF in acelasi timp)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

banuiesc ca este vorba de formatul B5. 177 x 250 mmdaca nu s-a setat din prima faza formatul acum este mult mai greu.De regula la noi, la romani, se foloseste A4 dar si letter (implicit atunci cand utilizatorii nu isi seteaza dimensiunea foii de lucru)Conversia din A4 210x297mm sau letter 215.9 x 279.4 mm in B5 nu se poate face fara compromisuri.O varianta totusi poate fi croparea dar nu cred ca se pot face toate in acelasi timp.Daca o sa am o idee, revin.o intrebare. ce imprimanta se foloseste?daca nu putem soft poate reusim hard.

Link to comment
Share on other sites

Ideea este ca trebuie cumva sa printez foile mai in dreapta putin (practic sa-i setez marginile Aveti idee cum as putea face acest lucru ?

o imprimanta buna.pentru a printa mai in dreapta putin se pune hartia in tray1 (by-pass) si se aliniaza hartia la marginea din dreapta in asa fel incat sa fie printul acolo unde se doreste.Dupa care in marginea din stanga acolo unde a ramas spatiul liber la tava de hartie se umple golul cu carton lipit cu banda dubluadeziva pentru ca hartia sa fie preluata drept in imprimanta.O alta varianta este modificarea tavii de la by-pass prin descentrarea mecanismului de dimensiune foaie.Mecanismul este simplu cu cremaliere fiind usor de modificat. In acest caz nu se va folosi functia de printare fata verso (duplex). se va printa fiecare fata separat.Spor la printat!
Link to comment
Share on other sites

am inteles.ramane decat varinta soft. trebuie studiat. Ca fapt divers imprimanta aceea are doua tavi.scrie pe ea 1 si 2 este gravat in plastic in lateralul tavilor.multi nu stiu de tava respectiva. mai grav este ca nici cei care o vand.

Link to comment
Share on other sites

am incercat sa gasesc o solutie soft fara rezultat pana acum.banuiesc ca prinderea este cu inel de plastic.desi nu este prea utilizat modul de legare pe latura mare se poate folosi in cazul de fata.o alta metoda poate fi brosarea care ii da un aspect mult mai profesional.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines