Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cipry21

Ajutor PIC 16F84A

Recommended Posts

"Bunatatea" hexului n-are nici o legatura cu scrierea lui in PIC. Cu alte cuvinte, programatorul nu testeaza daca hexul "e bun", ci scrie hex-ul primit in controller, il citeste si compara ce a scris cu ce a citit.Daca sunt identice a scris bine, daca nu sunt identice, n-a scris bine."Bunatate" hexului se verifica dupa scriere, daca picul pus in circuit face ce trebuie sau nu.

Link to comment
Share on other sites

Hex-ul pare scris ok am modificat 2 -3 numere si nu ma lasa sa-l incarc in ic prog.

 

am deschis din nou in ic prog hex-ul asa cum este si am data acolo pe asembler programul pare ok.

 

totul cred ca tine de incarcarea in Pic

 

dar nu pot sa comunic cu PIC-ul

 

cand intru in IC prog imi zice

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Un .hex "bun" este acela care a mers pe alte calculatoare si pe alte programe. Mesajul "Privileged instruction" trebuie ignorat. Se da OK si se merge mai departe. Mesajul "Verify failed at adress 0000h" se poate datora unui delay prea mic. Se pune o valoare foarte mare, de exemplu 40. Mai pot fi si alte probleme din setari. Dupa ce se gasesc setarile optime e bine sa se scrie intr-un mic .doc si sa se foloseasca de fiecare data. Programatoarele seriale alimentate din interfata nu sunt sigure. La calculatoarele dinainte de 2000 interfetele seriale erau puternice. Cele mai noi sunt de obicei prea slabe (tensiunea si curentul sub standard). Trebuie o alimentare separata de 5 si 13 V, eventual alimentata din USB. Mai bune mi se par programatoarele pe interfata paralela. Programatoarele cu adaptor serial-USB merg uneori extrem de lent. Cele pe USB de fabrica sunt OK, dar cam scumpe.

Link to comment
Share on other sites

Vad ca si altii s-au mai lovit de acesta problema http://www.microchip.com/forums/m83860-print.aspxCe programator folositi ? eu am unul ce se alimenteaza de pe serial.

Salut Cipri Eu folosesc PIC-P02-SS achizitionat de pe net...vezi magazinele de componente( nu am voie sa fac reclama) Iar ca program folosesc Ponyprog.... de mult si nu mi-a creat nici o problema la scriere pana acum. Este destul de intuitiv.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines