Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
petru_f

cartus imprimanta

Recommended Posts

Nu stiu daca am postat corect.Am o imprimanta HP 2054a cu cartuse HP 300 negru si 301 color.Se poate face ceva sa sar peste cartusul color? Cand e gol sau defect blocheaza si printarea cu negru.Avand in vedere ca nu ma intereseaza partea de color si ca un set de cartuse costa cat imprimanta asi vrea sa strapez conditia cartusului color si sa pot copia,printa,scana negru. :freaza:

Link to comment
Share on other sites

In principiu, cartusul inkjet are o serie de rezistente care vaporizeaza o mica parte din cerneala pentru a crea presiunea de expulzare prin duze.Daca ai masura un cartus bun si ai face un releveu al schemei interne, ai putea face o arie de rezistente de aceeasi valoare cu cele ale cartusului normal si s-o lipesti pe conectorul cartusului definitiv.Astfel, imprimanta ar vedea acele rezistente ca pe un cartus bun si ar imprima cu cel real bun.Dar cred ca e o munca de chinez plictisit si nu m-as apuca de asa ceva.Nu ca n-ar merita, unele imprimante avand prostul obicei (soft) de a nu imprima decat daca vad ambele cartuse.Din fericire am un Lexmark 605 si un HP nu mai stiu ce numar, ambele pot printa cu un singur cartus, oricare din ele ar fi.Desi nu le mai folosesc, de o jumate de an am un Canon Laser.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines