Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mecomanv

Testare ferita home-made

Recommended Posts

Am frezat inr-o bucata de Ol un loc in care am presat doua miezuri E55 ...Am macinat cateva ferite sparte ,si am adaugat mai bine de jumatate(60%) pulbere de fier.Pudra de ferita are rolul de a tine despartita pulberea de fier ....Acum vreu sa le pun la proba ,dar sa-mi spuneti voi cum sa procedez..Montaj de test ,masuratori ...Poza o incarc maine dimineata ,ca-i prea aglomerat netul la ora asta(eu am unul "superrrrrr" :sparge:

Link to comment
Share on other sites

...Nu reusesc sa incarc pozele..

Fii serios, sunt atatea si atatea site-uri pentru gazduirea de imagini, le poti modifica rezolutia in limitele permise aici si le poti urca direct... sunt multe posibilitati deci nu exista nu pot, ci doar nu vreau. :da
Link to comment
Share on other sites

Guest smilex

nu stiu sa mai fi venit un alt ... tacnit cu asa ceva

Nici nu cred ca va mai veni curand. E cam trasa de par. Ce fel de pulbere de fier? Ce adeziv? Si ce urmaresti de fapt, o forma anume sau o proprietate anume?
Link to comment
Share on other sites

Guest smilex

Probabil nu gasesti trafuri mai multe la dimensiunea dorita... Stiu si eu, incearca pe ceea ce faci, probabil tot cu anitireumaticul...Trimite-mi pozele pe mail, incerc sa le postez eu.

Link to comment
Share on other sites

Pt @marian:Ma faci mincinos?! Ti-o trimit pe mail si pune-o pe forum ca eu nu pot...

Nu tin minte sa fi folosit expresia mincinos, dar in acelasi timp sustin ideea mea ca nu exista nu pot, cu multi ani in urma netul meu era de fapt un mobil samsung E250 in care aveam o cartela orange si optiunea wap unlimited activata, ma foloseam de modemul mobilului dimpreuna cu niste setari la placa de retea a PC-ului si mergea forumul stas, urcam aici orice si descarcam orice, e drept mergea mai greu dar mergea, deci daca vrei poti.

 

PS: [email protected] este mailul meu, trimite acolo.

Link to comment
Share on other sites

In sfarsit s-a incarcat : http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 004qi.jpg/

Acum daca tot v-am spus ,veniti cu ceva idei practice de testare .

Eu ma gandeam la un montaj in care sa se puna in primar si in secundar cate un ampermetru ,si in timp ce se variaza fregventa,sa se citeasca valorile pt a vedea cat de cat randamentul .

Sau impulsuri identice si rare ,care redresate ,sa incarce un cond de mare capacitate .LA fiecare tip de miez sa se masoare tensiunea acumulata in cond.....

Sau sa inlocuiesc miezul de la un traf de sudur a tot E55,dar tocmai ce l-am reparat ,si nu mai vreu sa o mai fac inca o data.Oricum nu cred ca s-ar satura mai repede ci s-ar incinge eventual.

Acum nu mai stati si veniti cu propuneri ,macar pt faptul ca am riscat sa devin ridicol .

Link to comment
Share on other sites

Guest smilex

Pe mine, ceea ce ma intereseaza la un miez, e acel grafic care arata puterea disipata in functie de inductie si frecventa, astea privind randamentul. Cateodata ma mai intereseaza si inductanta obtinuta pentru un anume nr. de spire. Valorile le poti obtine cu o semipunte alimentata la o tensiune reglabila si frecventa interesata urmarind forma curentului printr-o inductanta de pe miez, forma care trebuie sa fie liniar variabila. Momentul in care se strica forma este depasirea inductiei maxime. Dar daca privesti prin prisma intereselor tale, nu poti decat sa realizezi ce ti-ai propus si vezi daca te satisface. Acolo ai impulsuri destul de rare. Cred ca incarcarea unui cond (redresare punte pentru a folosi si inversa) cu acele impulsuri pe o sarcina care sa-i consume parte din energia inmagazinata pentru acelasi raport de transformare iti poate oferi comparatii cu ferita sau tolele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines