Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nickxyzt

întrebări referitoare la transformatoare

Recommended Posts

Salut,Am dezmembrat un transformator dintr-o sursă de monitor LCD.Transformatorul este model LTS28C‑734A(0524), dacă contează la ceva.Dezmembrând învelișul secundar (care are priză mediană), am observat că acesta este împărțit în două învelișuri izolate între ele prin hârtie cerată și prinr-o foiță de cupru, de care este lipit un fir ce iese afară din transformator, conectându-se la unul dintre contactele de pe placă.Întrebările mele (elementare) sunt următoarele:1. De ce secundarul este împărțit la rândul lui în două învelișuri separate?2. Ce rol are foița de cupru, și firul cu care se conectează pe placă?3. De ce, dacă este conectat primarul, iar secundarul nu are consumatori, nu se produce scurt circuit? (n-am încercat, am văzut doar pe net) (eu văd că, de fapt, curentul trece printr-un conductor fără vreun consumator, deci ar fi scurt circuit)Mulțumesc!

Link to comment
Share on other sites

Cele mai scurte explicaţii:1. Ptr obţinerea unei tensiuni de alimentare simetrice.2. Ecran electrostatic, se leagă la masă.3. Fără sarcină în secundar, primarul va consuma numai curentul de mers în gol. Nu mai crede tot ce vezi pe net...............P.S. Încearcă să te pui la punct cu terminologia folosită în electrotehnică şi electronică.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines