Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
BACH

tv LG CHASSIS MC64A

Recommended Posts

Buna seara tuturor,rog pe cei care au intilnit acest defect sa ma ajute si pe mine:defectul consta in faptul ca acest tv.daca il opresti in stand-by din telecomanda,cind il pornesti din nou porneste doar pentru max.2secunde si se opreste.Daca este oprit din butonul principal (cel de alimentare)la prima pornire functioneaza ireprosabil,sa nu fie oprit in stand-by ca dupa aceea nu mai porneste decit pentru 2sec.cum am specificat mai inainte,dupa aceea iar trebuie sa-i iei alimentarea si tot asa. Tensiunile sunt ok,cond.schimbati,fara memorie face la fel,am schimbat si quartzul de 3,6mhz si la fel.mentionez ca este echipat cu procesor LG8634-20B,jungla tda8362B,sursa STR S5707.in speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A mai fost discutata aceasta problema pe forum: defectul se datoreaza devalorizarii condensatorului de filtraj de pe trafo driver (1uF/100V).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu,a fost inlocuit.Televizorul functioneaza normal,nu se opreste in timpul functionarii,numai daca il opresti din telecomanda si i-l lasi in stand-by,dupa aceea nu mai porneste decit pentru apox.2sec.Aici este beleaua!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot din conzi este problema.inlocuiti conzii din primar si secundar sursa si cel de pe reset procesor.mc64 sunt sasie foarte fiabile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intre aripioarele radiatorului STR-eului ai un cond. de 4,7uf > pune unul nou !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schimbat toti condensatorii de pe sursa,pe cel de pe reset si degeaba aceeasi treaba :sparge: Daca ma mai poate ajuta cineva cu un sfat astept ajutor in continuare.Reamintesc defectul;1-alimentez tv-ul,este in stand-by,il pornesc din telecomanda sau din butoanele frontale functioneaza ireprosabil ore intrgi.2-Il opresc din telecomanda sa ramina in stand-by,totul este ok pina aici,daca incerc sa-l pornesc din nou din tc sau butoanele frontale porneste pt. aprox 2sec si intra din nou in stand-by chiar daca nu il pornesc imediat tot asa face.3-daca ii intrerup alimentarea si i-l pornesc din nou totul este ok,apoi totul se repeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are cumva arie de rezistente langa procesor.Daca da trebuie verificata.da tot felul de defecte aiurea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu as urmari traseul abnormal dinspre procesor si as schimba diodele de pe acest traseu chiar daca la masuratoare dau bine ex.d408 care de multe ori creaza probleme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca un copilas cuminte si intelegator am urmat toate sfaturile de la toti cei care mi-au raspuns si le multumesc pe aceasta cale,insa rezultatul este acelasi!!!defectul se incapatineaza sa persiste.Astept in continuare solutii,va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu parere de rau inchei acest topic,problema nefiind rezolvata,oricum le multumesc tuturor celor care s-au aratat interesati de acest defect si au venit cu sugestii.Ramine sa-l foloseasca asa.Stima pentru toti membri si staful acestui minunat forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu as zice sa nu renuntati asa usor aici vi s-au spus defecte clasice ale acestui sasiu dar solutia sta in mainile dumneavoastra trebuie sa vedeti daca aveti ceva diferente de tensiuni intre st-by de pornire si cel actionat din telecomanda si mai ales in acele secunde cand da sa porneasca ce se intampla avem tensiunea de start a oscilatorului de linii,apar impulsuri de linii,avem tensiuni recuperate eu as mai verifica odata condensatorii nu stiu daca aveti esr-metru sau doar ati pus altii noi care depinde de firma pot fi mai prosti decat cei inlocuiti si condensatori nu sunt doar cei din sursa ci si pe tensiunile recuperate de 12v si 8v,verificati sa nu aveti lipituri reci pe BV,prefinal sau final linii,TK care pot actiona protectia trebuie sa gasiti ceva in neregula

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,am baleiat rapid cele 12 pagini despre sasiu dar nu am gasit probleme sunet.Intai am fost contactat telefonic de un coleg ca are zgomot puternic in difuzoare si la pornire si la oprire din telec.TV-ul este cu tda2009 si nu am gasit schema.Pana la urma mi-a adus placa.Fara sarcina are o oscilatie de aprox 20khz de amplitudine cat alimentarea.Cu 10ohm rezistivi nu mai are oscilatia.Am pus sarcina 5ohm serie cu 2 difuzoare de 4ohm(am uitat sa-l intreb ce impedanta au boxele)La pornire din stby se aude un pocnet puternic urmat de o oscilatie de 1khz ce dureaza cam 0,5sec.La oprire nu se mai aude pocnetul ci numai oscilatia dar cam la jumatate din timp.Nu am riplu pe alimentare.Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.