Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
costy1

Polizor de banc - turatie mica

Recommended Posts

Am si eu un polizor de banc mai mic si care dupa ce l-am folosit sa tai niste straifuri de faianta ( timp de vreo 20 min dar nu continuu ci cu pauze!) s-a oprit la un moment dat insa se auzea totusi motorul ca incearca ceva pe acolo !? L-am oprit de la alimentare si prima impresie a fost ca am ar rotorul. L-am alimentat din nou si am rotit usor de piatra. A inceput sa se invarta insa turatia este foarte mica. Ulterior m-am gandit ca poate praful de la faianta a intrat la rulmenti si i-a blocat ; de accea am dat cu WD40 in timp ce se rotea. Rezultatul a fost ca a inceput sa se roteasca mai usor insa fara a creste turatia semnificativ !Intrebarea este daca sa-mi bag eu nasul la el sau daca ma poate ajuta cineva in identificarea problemei printr-o constatare ?PS: mai jos am pus o poza cu subiectul in cauza.

post-43802-139829587019_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Este posibil sa fi ars motorul. Daca te pricepi desfa-l si vezi cum arata statorul. Daca e ars iti dai seama din prima. Daca nu te pricepi du-l la un atelier de bobinaj sa ti-l desfaca si sa ti-l rebobineze daca e cazul si daca merita.

Stiu ca pe Fainari in Bucuresti era un atelier dar care nu mai este ! Am fost si prin targul de la Obor, dar acolo nu mai stie nimeni de alt atelier. Am auzit ca ar mai fi unul la Hala Traian, insa unde anume nu stiu. Daca stiti voi un atelier va rog sa-mi spuneti.

Dedesupt are un capac, sub cabac ar trebui sa fie un condensator. Incearca sa-l schimbi.

Am dat capacul jos, dar ma gandeam ca daca era condensatorul , atunci nu se mai rotea ! Poate gresesc in rationament, nu stiu ! Nu ma prea pricep in domeniu asta.Astept sa vedem poate mai stie cineva unde mai gasesc un atelier.Multumesc pentru raspunsuri.
Link to comment
Share on other sites

Daca nu primesti raspunsuri incearca cu google o cautare dupa "rebobinat motoare" si sigur vei gasi 2-3 firme din Bucuresti care te pot ajuta.Sau poti incerca aici: http://www.bizoo.ro/produse/bobinaj-mot ... tart-0/10/.

Inainte sa deschid topicul am cautat si pe net. La cei de la VAMC le-am trimis si mail+poza si nu au mai raspuns. Cel din Ilioara este cam departe ( eu stau in zona Bucurestii Noi-Laromet) si mananc o paine pana ajung acolo! Ma gandeam mai degraba daca imi recomanda baietii de pe siteul acesta pe cineva. In ultima instanta, daca nu stie nimeni vreun meserias,voi apela la cei din Ilioara. Multumesc
Link to comment
Share on other sites

Vezi ca e un atelier de bobinaj chiar pe strada Viitorului (continuarea lui Lizeanu spre piata Gemenii) la intersectie cu Stefan cel Mare. Cum te duci spre piata Gemenii pe partea stanga, pana in strada Fainari.Mai incearca si in targul 16 Februarie, din cartierul Chitila.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines