Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

samsung le32b530 imagine cu tenta de rosu pronuntat


_adi_
 Share

Recommended Posts

buna seara, am primit lcd-ul de mai sus care are aceasta problema, imaginea este pe fundal rosu, dar daca maresc luminozitatea peste jumatate, acel rosu care este excesiv dispare aproape in totalitate, imaginea avand o tenta de verde-albastru si cu rosu insuficient. mentionez ca pictogramele care contin rosu din meniu raman neschimbate, indiferent daca imaginea este cu rosu pronuntat sau pe tenta verde-albastru. am facut o resoftare pe usb cu softul disponibil pe site-ul samsung dar fara nici un rezultat. daca mai aveti o idee in plus v-as multumi daca mi-ati impartasio si mie.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca culorile de la osd sunt bune, poti sa excluzi Panelul sa t-conul. Daca Panelul e produs de AUO e posibil sa ai gama controlerul AS15-F pe t-con. CMO Foloseste AS15-G. Dar atunci si meniul ar trebuii sa fie afectat. Setarile de panel in meniul service sunt bune? Adica e setat producatorul care trebuie?

Link to comment
Share on other sites

am schimbat memoria, dar din pacate nu am avut decat 24c64 in loc de 24c1024! am impresia ca de aici era problema (balansul de alb e cam spre verde si acum nu ma mai lasa sa intru in service sa le reglez). oricum, am prins imagine pe av ca selectorul nu gaseste nici un post si daca as reusi sa intru in service, dupa ce voi face rost de o memorie mai mare, habar nu am ce setari ar trebui sa ii fac pe acolo. un dump ar fi ok pentru modelul le32b530p7w. sau un manual in care sa arate optiunile standard din service menu, multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa fie acelasi tip de memorie si trebuie sa fie scrisa. Daca ai pus una goala, ma mir ca si porneste. Cu memoria originala nu te lasa sa intrii in service sau sa faci reglaje? La unele modele te lasa sa intrii in service, dar anumite reglaje merg numai daca ai telecomanda de service. Nu stiu dac e cazul la reglajul culoare. Tipul panelului si diagonala sunt corecte in meniul service, ce panel ai?

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca te ajuta cu ceva...asa am patit eu si incercam sa repar un monitor care avea imaginea cu tenta rosiatica orice i-am facut. Pana la urma am depistat din gresala problema. Era din cablul de semnal. Cu un alt cablu merge perfect iar cu cablul cu care l-am primit merge cu tenta rosiatica destul de pronuntata. Nu am idee daca te va ajuta cu ceva informatia asta. Si mie m-i sa spus ca i-mi trebuie alta memorie pe placa logica, dar se pare ca alta a fost problema la mine. Daca nu ti-e utila informatia, i-mi cer scuze ca am incarcat topicul aiurea si eventual poate fi stearsa.Stima.

Link to comment
Share on other sites

inteleg ca trebuie sa rescriu memoria, dar cu ce, ca nu am dumpul!!! sincer nici nu m-am uitat daca pony prog suporta o memorie de capacitate asa mare gen 24c1024. eu am pus o memorie de 20 de ori mai mica si goala ca nu am avut altceva si de asta banuiesc ca nu vrea sa intre in service. ma gandesc sa copiez continutul memoriei originale, sa o sterg si sa incerc sa intru in service, poate o vrea asa. display LTF320HA09 de la samsung, in service nu am gasit unde se selecteaza tipul displayului.

Link to comment
Share on other sites

Salut,Daca imaginea se aseamana sau e exact ca asta de mai jos, schimba corectorul gamma AS15-F, se afla pe modulul T-CON.Pe unele modele de T-CON mai gasesti AS19-HG depinde de modelul acestuia. Am avut unul in weekend la reparat cu defectul enuntat de tine. Mare grija cum il schimbi, iti trebuie o lupa puternica. Daca nu ai aer cald, pui tresa absorbanta de 1.5-2mm absorbi tot surplusul de fludor apoi bagi o lita de cupru pe sub fiecare laterala cu pini si vi cu un letcon fin incalzind laterala respectiva (te plimbi cu letconul de 2-3 ori pe latura respectiva) si tragi in dreapta ta de lita.P.S: Flux din belsug.

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa te mai uiti un pic pe schema si pe urma sa faci afirmatia asta! Sasiu N65A (G5P32), proiectul LB5P, modelul ecran LTF320HA05, cod ecran BN07-00679A, T-CON BN81-02344A producator ecran Samsung SAU modelul ecran T315HW02-V2, cod ecran BN07-00640A, T-CON BN81-02345A, producator ecran AUO.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines