Guest SMK Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 O prietena mi-a solicitat ajutorul in legatura cu problema ei, defectul este vizibil in filmare, o sa atasez link aici daca este permis. Exista alta solutie de rezolvare a problemei sau este necesara schimbarea acelui display, deoarece am mai facut aceasta operatie si a fost cu succes dar la alt laptop. Practic daca nu se torsioneaza un pic din coltul stanga sus, imaginea ingheata sau incepe si afiseaza incorect. Nu este panglica deoarece a fost schimbata deja. Multumesc anticipat. display.3GP P.S. Video-ul este un 3gp cu telefonul, ignorati discutia din fundal. Link to comment
popa ionut Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Este cipsetul video dezlipit,mai pe romaneste placa video defecta,care este integrata in placa de baza,rezolvarea este in aschimba placa de baza ori a merge la un service pt a face o relipire dar nu mai are viata lunga deci ... Link to comment
Guest SMK Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Nu este cipul video, el nu este bagat in placa LVDS.Am spus clar ca daca torsionez coltul din stanga sus al displayului, imaginea revine.Am mai avut un laptop cu probleme de genul dar s-a rezolvat prin inlocuirea displayului, lucru care nu este ieftin.Este o problema din banda aceea flexibila(cea dintre placa LDVS si display, nu cea de date dintre placa de baza si display) sau probabil din placa LVDS, ori intre banda flex si display, lucru care nu poate fi remediat.Deci vreau sa stiu daca exista vreo solutie de remediere, alta decat inlocuirea displayului. Link to comment
gaspadin Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Ca sa vedem daca se poate remedia, trebuie sa stim exact unde este defectul. Si cum tu esti linga laptop ma tem ca numai tu o poti face cel mai bine. Desfa plasticele de pe display si flexeaza cablu lvds, placa tcon, flexurile in timp ce merge. Poate dracu nu e chiar asa de negru Link to comment
Guest SMK Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Am facut toate cele enumerate mai sus.Se pare ca singura problema ramane sticla. Practic este si vina producatorului, capacul este moale si are clips care se inchide in partea cu tastatura.Iar utilizatoarea cand il desfacea nu-l ridica de la jumatate, ci din colt si probabil in timp, asta a dus la scurtcircuitarea unor celule din sticla? Adica sticla se torsioneaza si poate s-a dezlipit vreun traseu in ea.N-am idee, cu toate ca am miscat tot ce se putea misca din el, doar sticla a ramas la urma.Se pare ca...tot la display de schimb ajung.Multumesc celor care m-au ajutat. Link to comment
Recommended Posts