Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest SMK

Display Laptop Acer Extensa 5230

Recommended Posts

O prietena mi-a solicitat ajutorul in legatura cu problema ei, defectul este vizibil in filmare, o sa atasez link aici daca este permis.

 

Exista alta solutie de rezolvare a problemei sau este necesara schimbarea acelui display, deoarece am mai facut aceasta operatie si a fost cu succes dar la alt laptop.

 

Practic daca nu se torsioneaza un pic din coltul stanga sus, imaginea ingheata sau incepe si afiseaza incorect.

 

Nu este panglica deoarece a fost schimbata deja.

 

Multumesc anticipat.

 

display.3GP

 

P.S. Video-ul este un 3gp cu telefonul, ignorati discutia din fundal.

Link to comment
Share on other sites

Nu este cipul video, el nu este bagat in placa LVDS.Am spus clar ca daca torsionez coltul din stanga sus al displayului, imaginea revine.Am mai avut un laptop cu probleme de genul dar s-a rezolvat prin inlocuirea displayului, lucru care nu este ieftin.Este o problema din banda aceea flexibila(cea dintre placa LDVS si display, nu cea de date dintre placa de baza si display) sau probabil din placa LVDS, ori intre banda flex si display, lucru care nu poate fi remediat.Deci vreau sa stiu daca exista vreo solutie de remediere, alta decat inlocuirea displayului.

Link to comment
Share on other sites

Ca sa vedem daca se poate remedia, trebuie sa stim exact unde este defectul. Si cum tu esti linga laptop ma tem ca numai tu o poti face cel mai bine. Desfa plasticele de pe display si flexeaza cablu lvds, placa tcon, flexurile in timp ce merge. Poate dracu nu e chiar asa de negru :dans:

Link to comment
Share on other sites

Am facut toate cele enumerate mai sus.Se pare ca singura problema ramane sticla. Practic este si vina producatorului, capacul este moale si are clips care se inchide in partea cu tastatura.Iar utilizatoarea cand il desfacea nu-l ridica de la jumatate, ci din colt si probabil in timp, asta a dus la scurtcircuitarea unor celule din sticla? Adica sticla se torsioneaza si poate s-a dezlipit vreun traseu in ea.N-am idee, cu toate ca am miscat tot ce se putea misca din el, doar sticla a ramas la urma.Se pare ca...tot la display de schimb ajung.Multumesc celor care m-au ajutat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines