Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest CristiST

Probleme osciloscop Hameg HM605

Recommended Posts

Guest CristiST

Buna tuturor.Am un Hameg HM605 la 60Mhz care astazi a luat-o razna. Dupa ce ieri functiona foarte bine, fara sa-i fi facut absolut nimic astazi cand l-am pornit a inceput sa-mi afiseze un semnal in dinti de fierastrau care nu stiu de unde il scoate si mai mult decat atat nu stiu cum sa-l fac sa dispara. Semnalul exista chiar si in lipsa sondelor, are amplitudine constanta si desi asta poate fi usor modificata din reglajul fin, comutatorul de game (in amplitudine) nu are nici un efect. Semnalul asta nenorocit exista pe ambele canale, are aceeasi forma si amplitudini in raport de aproximativ 1:2. Va mai pun aici si o imagine cu individul, poate ajuta la ceva. Chiar nu stiu ce naiba sa ii mai fac. L-am butonat de l-a luat boala si nimic. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc mult.

post-42782-139829585848_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest CristiST

Merci mult Dan, dar am incercat deja figura cu comutatoarele AC/DC/GND si nimic. Ce mi se pare cel mai ciudat este ca inainte de a face pe nebunul atunci cand comutam orice canal pe GND, intrarile erau puse la masa (sau cel putin asa cred pentru indicatia era "de linie izoelectrica", cum ar spune un chirurg). La fel de ciudat este ca asta s-a intamplat asa, din senin, fara sa-i fi facut nimic, iar semnalul este foarte curat (deci in nici un caz parazit sau preluat de undeva in urma unui cuplaj parazit). Cat despre depanare nici vorba, pentru nu am un alt osciloscop. Alte sfaturi? Merci inca o data.

Link to comment
Share on other sites

http://elektrotanya.com/hameg_hm605_osc ... nload.html poate e util

Vezi si in modul X-Y cum se comporta. Dan are dreptate, fara un alt osciloscop e mult mai greu de reparat.

Poti verifica polarizarile etajelor de preamplificare si amplificare Y. Poate o fi vreun cuplaj parazit cu generatorul de rampa al bazei de timp...

Nu strica si verificarea tensiunilor sursei de alimentare, antentie ca acolo se pot gasi si tensiuni mari HV care pot fi letale.

Link to comment
Share on other sites

Guest CristiST

Pt. Pinti: raspunsul este DA, la modificarea bazei de timp se modifica si frecventa semnalului.Atunci sa vad pe unde gasesc pe cineva cu un osciloscop dar si mai multa experienta decat mine, iar apoi il iau la surubarit. Merci mult de tot tuturor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines