Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Văruirea copacilor e interzisă


H Robert
 Share

Recommended Posts

Eu stau la casa, am livada mare si mai stau si in oras si am auzit ca vopsirea pomilor este strict interzisa din ce am citit

http://adevarul.ro/locale/timisoara/var ... index.html

http://oradetimis.oradestiri.ro/timi%C8 ... 011/04/19/

 

Acum intrebarea mea este daca sunt pomii la mine in curte (sunt ai mei adica sunt si pe proprietatea mea) am voie sa ii varuiesc sau nu?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cat timp pomul e pe pamantul tau pe care detii acte nu vad de ce ar fi probleme, il tunzi, tai, varuiesti de sus pana jos daca vrei.O sa bage mai nou ca nu ai voie sa-ti varuiesti casa decat cu un anumit tip de var, ca in contact cu ploile acide distrug structura de rezistenta a acesteia :sparge: Personal am o livada in care imi varuiesc toti pomii cam 1 m de la pamant si acestia sunt foarte fericiti, nu s-a uscat nici unul si fructifica foarte bine.

Link to comment
Share on other sites

... asa stiam si eu la tara ca varuiau pomii tot cam 1 metru explicatia logica ca nu mai urcau toate ganganiile pe el din cauza varului ( ca e adevarat ca e fals asa stiam eu), dar la mintea astora care ne conduc stai iti faci cruce cu amandoua mainile de ce draq le (mai) trece prin cap ... daca primaria de acolo are ceva scris aprobat te poti trezi cu un comunitar sau mai stiu eu ce agarici cu pedale sa te intrebe daca e bio varul de pe pom .... :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

Fiecare face ce vrea cu pomii lui. Aia de pe domeniul public sunt ai primariei, pot face ce vor cu ei.Dintr-o carte de ingrijirea pomilor am citit ca varuirea se face toamna, nu primavara, si protejaza impotriva inghetului, sa nu mai crape coaja pe tulpina. Asta stiam eu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines