Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AAF 6P6S-ECC82 SE


romicap

Recommended Posts

http://i48.tinypic.com/6qkwi0.jpg

http://i45.tinypic.com/2lymo8.jpg

Un AAF cu 6P6S final si ecc82 driver (SE) 2x8W sin. in stadiu de

executie aproape de final...inca mai lucrez la trafurile out(mai am de

bobinat unul...)

Amanunte (schema,masuratori tensiuni ,curenti, reglaje etc.saptamana viitoare dupa

ce sper sa fie gata!

La carcasa am incercat sa-i dau o ,,linie" vintage dar nu stiu daca am reusit ! Mai

am de finisat cu grija ...lacuit..etc!

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Felicitari Romicap

Nu arata rau!

Lampa folosita de tine ca finala suna bine atat ca SE cat si PP.

 

Am 2 nelamuriri:

1. referitor la trafo Out - mod de realizare (stiind ca OT-urile de la SE sunt mai greu de realizat)

2. referitor la puterea de 8w ( ? ) sinus avand in vedere ca puterea anodica max la aceasta tetroda este de 13.2w (randament de aprox 60%?!)

 

PS.

1. Inca odata felicitari :aplauze :aplauze :aplauze

2. Nici pe departe gandul sa iti desfiintez lucrarea ci dimpotriva doresc sa avem o discutie constructiva!

Link to comment

@Lorik 199 ,6P6S nu-i egal cu 6P14p mai ales daca tuburile 6P6S au avut ca destinatie aparatura militara...cat priveste trafurile de iesireintr-adevar ,am bobinat si debobinat o saptamana la unul singur :da de proba!Ca o recomandare...(va rog sa-mi permiteti!) dublati sarma din primar adica in loc de 0,30 cuem.folositi 2x0,15 cuem.si veti avea surprize placute in legatura cuspectrul de frecvente redate de difuzor si dinamica sunetului(nu stiu sa explic stiintific ce se intampla,poate -mi spuneti voi!) .Oricum va multumesc frumos !PS. pe laterale sunt tortile (manere) AAFul are peste 9Kg!

Link to comment

Sunt si eu curios de puterea reala, masurata chiar si la frecventa joasa...sa zicem 200-400 Hz ca asta masoara si un multimetru obisnuit...am inteles ca 6P6S e o lampa foarte muzicala, dar in SE puterea e mica...nici vorba de 8W...atat se obtine cu EL34...nici 6P3S nu ajunge la 8W...ma rog, depinde si despre ce factor de distorsiuni vorbim...cu 20% se poate obtine...Felicitari pentru constructie...vad ca toata lumea hiberneaza pe aici...inclusiv eu. Dar vine primavara si sper ca se va (re)anima si topicul asta... :daEDIT: Daca e vorba de ECC82 in atac...sper ca nu vorbim de clasa A2 :)

Link to comment

:aplauze :aplauze :aplauze E primul amplificator ce naiba fi-ti clementi :rade:

:ras: Sunt si ma bucur ca cineva realizeaza un amplificator!Poate sa sune si ca si o "flasneta"!Ma bucur si eu impreuna cu constructorul!Totusi, anumite "chestii" tehnice trebuiesc lamurite, altcumva forumul acesta se transforma in altceva... .Deci inca odata FELICITARI si spor la lucru pentru urmatorul amplificator! :aplauze
Link to comment

puterea "corecta" pentru 6p6c ,in configuratie SE,este de 3...4w ,in functie de ce trafuri de iesire avem.Mare atentie!6p6c NU este similara cu 6v68w poate.....cu doua tuburi in paralel,cu un singur tub este IMPOSIBIL sa se obtina 8w!!!!!!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines