Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blinking LED cu procesor AMD Athlon ? Se poate ?


Mondan

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

In principiu, se poate (folosind un periferic la o anumita adresa). Practic, nu prea ai cum sa modifici o placa de baza ca sa controlezi un pin direct din procesor.Apoi e bataie de cap cu softul. Pentru un SO trebe sa faci drivere ca sa ai acces la adresa fizica, fara SO e destul de mult de scris pentru alte functionalitati (sau vrei doar sa clipoceasca un LED si atat?).Exista tot felul de alternative.

Link spre comentariu

mindfuck :ras: Pe portul paralel/serial nu-i greu. Doar scrii la adresa portului valoarea pe care vrei sa o trimiti.Da, nu are GPIO. Nu-ti trebuie sistem de operare.Cea mai mare problema este la alimetare, ca are prea multi pini de alimentare. Daca i-as punea macar alimentarea si oscilatorul...Arhitectura x86 e pe 3 magistrale: date, coduri si adrese. Daca pe pe liniile de coduri ii dai o instructiune, el ar trebui sa o execute, Sa iti de ceva pe liniile de date date poate trebuie ceva de genul:mov eax, es:[edi]sau daca merge direct:mov 1234,es:[edi] dap poate e prea mare frecusul.....

Link spre comentariu

poate confunzi microcontrolerul cu microprocesorul. Microprocesorul are magistralele de care ai zis, doar ca si atunci cand citeste o instructiune din memorie si cand o executa si cand salveaza o informatie in memorie ai diverse date pe magistrala de date, pentru ca procesorul nu are inclus in el un 8255 sau ceva similar care sa-i ofere porturi de intrare/iesire accesabile individual. Se poate face cu un sistem de porti logice si cu buffere tristate (highZ) ca sa ai pe o magistrala de date facuta de tine cu bufferele respective numai cand procesorul acceseaza o anumita adresa. La acele magistrale ai acces in sloturile PCI, da e mult prea comlicat si munca de sisif ca sa faci asa ceva manual ca pe vremea lui Z80.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cred ca poti sa pui un bimetal pe el, il alimentezi fara radiator... :rade: practic , daca retin bine, e suficienta doar prezenta prezenta BIOS-ului ca la alimentarea unei MB, sa ai niste BEEP-uri in buzer care iti indica diverse erori cum ar fii lipsa RAM. Deci te poti folosi si de asta.Oricum...ma astept sa mai intrebi si cum s-ar putea face un coil gun dintr-un "uscator de par Doina" !

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Da, da beep-uri fara memorie pusa ceea ce indica ca procesorul merge. Nu m-am ocupat de el. E primul montaj al meu de care m-am convins ca este inutil inainte de a-l incepe.Eu am niste placi vechi de calculatore (Pentium IV, Athlon,...) si ma gandesc ca decat sa le arunc functionale macar invat ceva stricandu-le.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări