Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Ryder 22RAL90A


Recommended Posts

Televizorul are panel Samsung LTA216AT03 P8ZA .Ecranul nu este luminat, am desfacut panelul si am gasit pe ambele grupuri cate 2 leduri arse si deformate.Invertorul in mometul in care este in stand by debiteaza o tensiune continua de 12 volti dar in momentul in care il pornesc urca pentru scurt timp pana la 80 de volti ,am montat 2 leduri pe o ramura in locul celor arse si se aprind foarte luminos pentru o secunda .Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o schema eventual cu ceva date despre invertor (controller) -tensiuni de iesire,cat si in vederea procurari unei benzi de leduri functionala. Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca LED-urile inlocuite nu sunt de acelasi model sau mai ai scurgeri sau fisuri pe placa, controlerul identifica ca sarcina nu e cea care trebuie si nu porneste. Am masurat la un Logik L32HED12 tensiunea si are in jur de 60 cind merge. Cind aveam LED-urile intrerupte, tot asa crestea la 75v dupa care scadea incet in 0.

Link to comment

Da acum inteleg functionarea dar unde as putea gasi o banda de leduri buna e clar ca pe a mea nu o pot repara pentru ca este deteriorata si placa de aluminiu pe care sunt lipite ledurile .Am gasit ceva la Pancota dar nu au pe stoc si cred ca nici nu se potriveste pentru ca dispunerea la mine este pe laterala nu in josul panelului si adaptarea cu lampa ccfl cred ca este de acum rusinoasa..

Link to comment
  • 2 years later...

Salut,   cum se desface acest panel ca sa scot benzile de leduri si la cati volti sunt alimentate.Mie le mufa invertorului care duce la panel imi arata 12V.multumesc Panelul este LTA216AT03 samsung

Edited by nelu 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines