Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
adrianvmx

TV LCD Ryder 22RAL90A

Recommended Posts

Televizorul are panel Samsung LTA216AT03 P8ZA .Ecranul nu este luminat, am desfacut panelul si am gasit pe ambele grupuri cate 2 leduri arse si deformate.Invertorul in mometul in care este in stand by debiteaza o tensiune continua de 12 volti dar in momentul in care il pornesc urca pentru scurt timp pana la 80 de volti ,am montat 2 leduri pe o ramura in locul celor arse si se aprind foarte luminos pentru o secunda .Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o schema eventual cu ceva date despre invertor (controller) -tensiuni de iesire,cat si in vederea procurari unei benzi de leduri functionala. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Daca LED-urile inlocuite nu sunt de acelasi model sau mai ai scurgeri sau fisuri pe placa, controlerul identifica ca sarcina nu e cea care trebuie si nu porneste. Am masurat la un Logik L32HED12 tensiunea si are in jur de 60 cind merge. Cind aveam LED-urile intrerupte, tot asa crestea la 75v dupa care scadea incet in 0.

Link to comment
Share on other sites

Da acum inteleg functionarea dar unde as putea gasi o banda de leduri buna e clar ca pe a mea nu o pot repara pentru ca este deteriorata si placa de aluminiu pe care sunt lipite ledurile .Am gasit ceva la Pancota dar nu au pe stoc si cred ca nici nu se potriveste pentru ca dispunerea la mine este pe laterala nu in josul panelului si adaptarea cu lampa ccfl cred ca este de acum rusinoasa..

Link to comment
Share on other sites

Salut,   cum se desface acest panel ca sa scot benzile de leduri si la cati volti sunt alimentate.Mie le mufa invertorului care duce la panel imi arata 12V.multumesc Panelul este LTA216AT03 samsung

Edited by nelu 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines