Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automat Secvential cu PIC16F877A


EFTIMIE
 Share

Recommended Posts

Solicit din nou ajutorul colegilor de Forum pentru realizarea unui automat secvential cu 24 de iesiri.Ca mod de functionare :Sa aiba o comanda de ON-OFF pe o intrare, sa aiba 20-24 de iesiri cu releu ,durata de actionare reglabila intre 0-4s,afisaj lcd 2x16 ,fiecare iesire sa poata fi activata-dezactivata separat.Practic am nevoie ca la primirea unei comenzi de pe intrarea ON-OFF sa inceapa o activare succesiva a iesirilor (sa ramana active )la un interval de0-4s reglabil din potentiometru iar la o noua apasare a butonului de pe intrare lucrurile sa se petreaca in sens invers.M-am gandit la Pic 16f877A ca sa satisfaca nr. de iesiri dar m-ar avantaja si 16 F873A sau 876A.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cu PIC16F877A nu merge, nu are suficiente iesiri (33 I/O). Eu ti-as sugera PIC16F887 (36 I/O), mai ales ca in magazin e 7 RON, fata de PIC16F877A care e 16 RON.O alta varianta ar fi PIC16F628A + 3x 74HC595, dar poate e mai complicat cablajul.Trebuie asa: 24 iesiri 6 LCD 4 taste 1 impuls on/off 1 potentiometru--------------- 36 total

Link to comment
Share on other sites

Si permite display ,potentiometru ,setarea fiecarei iesiri ON-OFF?Ma interesa sa iasa si cat mai compact sa pot monta si releele pe cablaj nu in afara.

Astept o schema :freaza: ca sa putem schita un cablaj. :)Relee cat mai compacte, cum am pus la termostat parca.
Link to comment
Share on other sites

Releele cu cate contacte ar trebui sa fie? Ce curent?Axicom v23105-a5001-a201 sunt bune?Oricum ar fi, mi se pare rational a folosi ULN2804 sau echivalent, in loc de transistor, rezistor, dioda si cablare dificila, multe gauri si lipituri...Montajul ar arata cam ca in poza de mai sus, numai ca pe 3 laturi ar fi cate 8 relee si regletele de conectare, acum depinde cate contacte releu sunt necesare, posibil regleta sa dicteze dimensiunea montajului.

Link to comment
Share on other sites

Pentru a iesi cat mai compact, eu as grupa cate 6 relee lipite pe niste cablaje care vin montate prin gold finger sau barete de pini, perpendicular pe cablajul propriu zis (gen palci de extensie).Editat ulterior: Sau ceva de genul acesta, dublu strat, cu doua cablaje suprapuse, cel de jos cu releele si cel de deasupra cu partea logica. Asa iese de vre-o 80x150 (se mai poate compacta putin)

post-7378-139829588061_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Da, mai compact asa, numai sa nu fie cu 220V pe placa :nebunrau:Eu am vazut "la marii producatori" separarea circuitelor de comanda de ceve de forta...or stii ei ceva.Ce ziceti de placi de 8 relee cu 1 uln2804 si 1 mcp23017, legate de master prin 4 fire (date, clock, alimentare)?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines