Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bogdanbercu84

Problema Pioneer A-449

Recommended Posts

Dragi colegi,Am avut acest amplif la vanzare ca fiind perfect functional pana cand a inceput sa faca figuri acum cateva zile...Asadar l-am scos de la vanzare pentru ca nu vreau sa il mai vand acum ca este defect,vreau sa il repar si sa il tin de back-up!La pornirea amplificatorului intra protectia ,adica releul tacane dar nu are o cadenta cu si fara boxe legate.Dupa un timp si revine singur si totul este ok.Problema este ca nu stiu cand il apuca damblaua-asadar va rog sa imi spuneti cu ce ar trebui sa incep,ce sa verific!Stima,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica lipiturile de la releu, mai ales cele doua de la bobina releului. Eventual se pot verifica si lipiturile de la tranzistorul ce comanda releul.Prin verificarea lipiturii mai mult ma refer la refacerea acesteia, scoateti fludorul vechi si puneti altul nou, e mai bine asa decat doar sa reincalziti lipitura.Atunci cand statia pare sa functioneaza normal incearca sa misti sau sa bati in releu, vezi daca poti provoca defectul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc furmos de ajutor,azi o sa verific lipiturile si revin cu informatii.Singura interventie a mea a fost curatarea integrala a amplifului,schimbarea pastei termice de la finali cu una de procesor.Ma gandesc sa faca ceva contact pasta aia?Dar oricum dupa interventie am probat si a mers perfect pana acum cateva zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu izolai bine finalii de radiator ar fi sarit imediat sigurantele pe alimentare.

 

Totusi nu inteleg exact cum se manifesta problema. Cateodata nu iese din protectie sau releul cupleaza si decupleaza intermitent? Incearca sa mai explici, dar oricum trebuie sa verifici ce am zis mai sus, asta ar fi cel mai simplu defect.

 

Eventual poti sa masori tensiunea de la iesire (intre emitorii finalilor si nu la bornele statiei) atunci cand nu cupleaza releul, daca este o tensiunea continua de ordinul Voltilor atunci ai o problema cu etajul final.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cele mai problematice defecte sunt cele de acest tip, cele intermitente, sunt uneori destul de greu de depistat si rezolvat. Daca pana sa cureti ampliful comportamentul asta nu exista atunci cel mai probabil ceva nedorit/accidental s-a intamplat, verifica foarte atent izolatiile fiecarui tranzistor fata de radiatoare, verifica toate cablurile in special de lipituri reci acolo unde sunt atasate ( nu este nevoie sa indepartezi fludorul vechi, adaugi putin sacaz si daca mai este nevoie completezi cu ceva fludor nou si merge brici te asigur ), apoi verifici si celalalte lipituri mai mari de pe placi, cele care suporta componente ceva mai mari cum ar fi relee, condensatori, tranzistori de forta, etc. Si intr-adevar trebuie sa masori deriva la iesire, in mod normal tre sa fie sub 100mV altfel ai probleme, este posibil ca ceva componente sa se fi devalorizat astfel incat sa modifice deriva in asa masura incat sa se invarta undeva in jurul pragului de declansare al protectiei..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dl Mircea Calin a-ti avut foarte mare dreptate!Am gasit terminalul unui condensator de pe langa releul buclucas dezlipit! :da L-am lipit si totul a revenit la normal,dar la o verificare atenta am observat ca multe lipituri sunt reci,deci v-a trebui sa refac toate lipiturile pentru a evita alte situatii neplacute in viitor.Defectiunea se manifesta prin cuplarea si decuplearea intermitenta a releului de protectie chiar si de cateva ori pe secunda!Multumesc tuturor pentru raspunsul prompt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.