Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
xragon

Avarie la masina

Recommended Posts

buna ziua! cred ca o sa vi se para ciudat ce o sa spun...as dori sa schimb (daca se poate) modul de aprindere a ledurilor de avarie! Cand sunt pe drumuri si am o problema pun avaria obligatorie ce-a "stas"... stins-aprins-stins.....cand inchid masina cu telecomanda se aprind simultan toate beculete de semnalizare timp de 1 sec. apoi se sting ....eu ( numai cand deschid masina) vreau sa fac stang-drept apoi sa palpaie de 2 ori consecutiv semnalizarile din fata iar cele din spate sa ramana aprinse timp de 1 sec. la deschidere !! cand inchid sa se apinda toate odata timp de 1 sec. si apoi sa se stinga? la telecomada am asa : dau sa se deschida portiera soferului apas 1 data pe butonul de deschidere mai apas o data se deschid toate iar la inchidere e la fel numai ca se inchide mai intai toate portierele apoi mai apas o data si se inchide si rezervorul ...S-ar putea sa se faca asta? :dsgfds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce fel de masina, despre deschiderea usilor, poate se rezolva din setarile calculatorului, la fel si luminile, dar numai pentru chestii standard, nici decum pentru ceea de doresti.Treaba cu "discoteca" luminilor nu prea e buna daca dai de ARR !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un Opel Corsa C 1.2 benzina model din 2004....deci nu ar fi o treaba buna daca as face nu ? am mai vazut la un prieten "discoteca" la un Golf si vroiam sa am ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa faci sa se aprinda in mod diferit luminile de semnalizare intre fata si spate inseamna o interventie majora asupra instalatiei electrice a masinii, deoarece din calculatorul masinii pleaca un singur fir pentru fiecare parte care se ramnifica intre fata / spate / aripa.In alta ordine de idei, un modul electronic adaugat cred ca ar putea face in mare parte ce vrei, cred ca un PIC programat bine poate actiona niste relee care sa aprinda "discoteca" pe masina.Numai ca nu stiu cine iti va monta asa ceva pe masina si sa-soi asume responsabilitatea separarii luminilor de semnalizare de calculatorul masinii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci asta este pe raspunderea celui care face "discoteca",si daca nu stii sa umblii bine si sa conectezi relee,circuite este posibil sa iti i-a foc masina nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate face relativ usor.Nu are treaba nici raru' lu' dracu' cu discoteca ta, atata vreme cat se pune in functiune la actionarea telecomenzii de la centralizata, pentru ca se intampla in timpul stationarii.Nu pleaca din calculator un singur fir care se ramifica .Nici releele alea nu-s vreo filozofie asa ca mai greu cu datu' foc la machineta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

dar totusi este o treaba riscanta trebuie sa fii "bun" ........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda, clar ca nu orice incepator face asta, dar o schema nu ar fi foarte greu de facut, daca postezi ceva mai inteligibil; eu, unul, n-am inteles cine si de ce trebuie sa se aprinda, dar am priceput ca e ceva cu clipituri si clipurici. Da' nici io n-am toata tigla pe mansarda si poate-s mai greu de cap....Pe scurt, schema e partea mai usoara, cu programul e mai greu, ca trebuie cautat pe aici un forumist care se pricepe la asta; vezi pe sectiunea cu PIC&Atmel, sigur gasesti pe cineva. Iar de montat... ce sa zic, sper sa te pricepi pentru ca mai toata lumea se fereste de domeniul asta; mde, e ceva responsabilitate daca pornesti discoteca in mers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e vorba de incendii si alte prostii, ca orice electrician stie sa lege niste relee protejate de sigurante.Dar pe instalatia originala a masinii nu se poate face exact ce vrei tu, in fata sa clipeasca si in spate sa stea aprinse.Ca sa te convingi ca semnalizarile pe fata, aripa si spate sunt legate impreuna poti alimenta firele care intra in becul de semnalizare fata si o sa vezi ca se aprind toate 3 pe partea respectiva.Daca gasesti pe cineva sa-ti faca un modul cu un PIC care sa comande niste relee, se poate implementa pe masina. Comanda de clipire intr-un fel la inchidere si alt fel la deschidere se poate lua de la actuatoarele de inchidere, dar trebuie ca in rest semnalizarile sa functioneze normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.