Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator in comutatie cu pornire la flacara !


bigpriap

Postări Recomandate

Rog ajutor intr-o problema mai ciudata.

 

Alimentatorul din imagini:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

initial am observat acum vreo luna ca nu pornea adus de afara din frig decat cand ajungea la o temperatura decenta, pozitiva de interior.

Mai nou nu porneste decat incins bine, la flacara sau aeroterma!

 

Desi un chinezism ce mergea foarte fierbinte (abia poti tine mana pe el), a fost ok cat a mers si "la rece": intrare 12v si 220, iesire reglabila 12-24v la 4.2A sustin chinezii plus USB la 1A. Ceva idei sau, da Doamne, sfaturi de depanare? Odata pornit merge OK.

 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Nu am ESR-metru din pacate. Am mai gasit desigur surse cu condensatori cu probleme dar astia arata OK si nu am mai vazut manifestarea asta cu start doar la incalzire serioasa ( la inceput am sperat ca e un mecanism anti - condens :jytuiyu , adevarul e ca tineam geanta in portbagaj la -10 C si apoi ma cam grabeam cu bagatu' in priza. Integratul e manjit doar. Daca nu apare alta idee, experienta, o sa ma apuc de schimbat conzii, desi momentan am niste letcoane parca special pentru distrus circuite (statia s-a dus si super-pistoale radio-progresu am imprumutat vreo 2 pe la prieteni care au uitat sa le inapoieze)Merci de sugestie.

Link spre comentariu

inlocuiti cei doi conzi din poza si aveti sanse foarte mari sa functioneze ok.cel de sus cred ca este pe alimentarea controlerului iar cel de jos de pe optocuplor.daca cel de sus este devalorizat sursa nu porneste deloc sau doar la cald.condensatorii de valori mici(sub 100 micro) nu prea se umfla dar pe esr-metru se vede cat sunt de varza.cei de valori mari au obiceiul sa se umfle si atunci nici nu mai trebuiesc verificati.de preferat este sa inlocuiti toti conzii mai putin cei tre mari din primar sursa la 400v.

post-8232-139829583814_thumb.jpg

Link spre comentariu

:101 Cine stie, cunoaste! Ala de sus de 22uF/50v era cu buba, devalorizat la doar vreo 9 micro pe multimetrul meu. Cum l-am schimbat, cum a pornit. Cel de pe optocuplor apucasem sa il schimb cu o scarba mica chinezeasca de la Dioda - cred ca mai bine il pun la loc pe cel original - 0.47 uf 50v 105oC (M) cel putin dublu ca dimensiune. Multumesc mult celor ce m-au ghidat si in special lui Bobo de mi-a dat "mura-n gura" defectul !

 

Pe mine m-a impresionat tare acuratetea diagnosticului dupa poza si simptom.Nu imi vine sa cred - mai incerc o data , poate merge: :da

 

Invertor 12/220 v sal, "tacanea" cand il alimentam chiar fara sarcina:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări