Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza nu vede nici o placa video.


Guest serious_mike

Recommended Posts

Guest serious_mike

Salut, am o placa de baza Gigabyte GA MA790X-UD3P care de la un accident cu o placa video defecta proaspat trecuta printr-un proces de reflow(un Radeon HD4850), si nu mai vrea sub nici o forma sa buteze.

Am testat-o cu 2 placi video bune, una nvida si una AMD, nu vrea sa buteze, porneste ventilatorul procesorului si tiuie, in manualul placii de baza bipurile reprezinta ca nu detecta placa video.

 

Placa de baza era f buna si e mare pacat de ea, credeti care mai are vre-o sansa? :(

 

 

Mai mentionez ca in momentul accidentului mi s-a ars si portul DVI de la monitor si am ramas doar cu VGA, s-a ars si o placa video secundara (un Radeon HD2400) cu care am testat imediat dupa ce am vazut ca nu se mai intampla nimic.

 

Atasez si o poza cu placa de baza:

http://forum.pccentre.pl/uploads/125448 ... _95017.jpg

Link to comment
  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply
Guest serious_mike

Am scos bateria de tot de la bios, deci biosul se reseteaza de fiecare data cand il scot din priza. mai mult ca sigur e o problema de electronica, sa fie oare un mosfet-regulator de tensiune ars care alimenteaza partea aia cu sloturile PCIex?

Link to comment

Cheia solutiei este in enunt.Ce certitudine ai ? Sansa mare, sa fi pus in scurt ceva pe Radeon HD4850 la reflow (cuptoreala),care a ars poate nu numai o alimentare, ci chiar cipsetul placii.Si in loc de o carpeala, te-ai ales cu paguba mai mare, atat video cat si mobo.

Link to comment

asa zic si eu. Mosfetii defecti. Incearca cu o placa video care cere si alimentare separata. Vezi ce se intampla atunci. (nu am avut timp sa ma uit cu ce placi ai incercat). incearca sa cureti cumva in slotul PCI-Expres. E posibil sa fie si vre-un pin defect in urma scurtului. Verifica cu o lumina cat mai puternica in slotul PCI-Expres si cu o lupa studiaza daca nu ai pini afumati, topiti sau alte magarii pe acolo. Si din cate stiu eu aceste placi cu SLi, daca ai o singura placa video, aceasta trebuie montata in portul PCI-Expres superior (primul de sus) iar in celalalt nu detecteaza sub nici o forma placa video decat cand e pusa prima, un fel de "enabled when master present". Asa i-mi aduc eu aminte...poate ma insel, dar ia in calcul si acest fapt si vezi ce zice google despre placa ta de baza daca merge sau nu o placa video single pe al doilea slot, fara SLi.Stima

Link to comment

Cauta pinoutul la slotul PCI-E vezi alimentarile daca exista.Intre northbridge si slot sunt in majoritate linii de date,separate prin condesatori.Bineinteles sunt si alte semnale fara de care placa nu se poate initializa dar probabilitatea sa arzi altceva inafara de de alimentari e destul de mica insa exista.Abia dupa ce verifici existenta tensiunilor de alimentare treci mai departe.

Link to comment
Guest serious_mike

Acuma spre surprinderea mea, placa de baza vad ca functioneaza, am testat cu aceeasi placa video pe PCI cu care tiuia inainte. Avea nevoie de odihna? Nu am nici o placa video pe PCIex acum, ca sa testez si pe PCIex din pacate.

Link to comment

Nu o vinzi? La modul cel mai serios.

Nenea @Matrixu daca placa domnului corespunde cu cea din imaginea de mai sus iti recomand sa mai astepti nitel timp si sa iti iei una noua.Vreo 4gb ddr2 la 800MHz costa mai mult decat o placa de baza AM3+ destul de bunicica(adica aprox 300-350lei),la modul cel mai serios.Dovada:http://www.pcgarage.ro/memorii/kingston/valueram-4gb-ddr2-800mhz-cl6-dual-channel-kit/
Link to comment
Guest serious_mike

Eu as da-o, dar are ceva probleme, nu e chiar perfect functionabila. chipset-ul placii de baza a trecut printr-un reflow mai demult, avea o boala nustiu nici in present cauza, cand se incalzea chipset-ul totul intra in slowmotion, in special jocurile, si am observant atunci ca daca apas pe chipset problema se agrava, si ma gandeam ca poate e un contact rece, deoarece din cauza unui cooler foarte greu de la CPU, placa de baza a stat o vreme putin incovoiata chiar in dreptul chipset-ului, nu o prinsesem bine si mai tarziu am observant.Dupa reflow nu si-a revenit. doar iarna functiona la parametri normali cand era racoare in camera, dupa ce a venit primavara s-au stricat treburile, vara nu mai zic, nu putea fi utilizata, pana si simplul navigat pe net devenea un slideshow.E buna doar pt un system office, deoarece cu o placa video slaba, nu are probleme.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines