Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
mariusamplifier

Ajutor pentru realizarea unui CNC - motoare VEXTA

Recommended Posts

Buna ziua tuturor! Am deschis acest subiect pentru a va cere ajutorul si parerile in legatura cu realizarea unei masini CNC. In urma dezmembrarii unor copiatoare, am gasit printre celelalte piese si cateva motoare pas cu pas ( cele din imagine ) si m-am gandit ca ar putea sa-mi fie de folos la realizarea unui CNC pentru cablaje sau diferite operatii. Credeti ca voi gasi driverele necesare pentru aceste motoare ?? Astept indicatiile si raspunsurile dvs. deoarece nu am construit niciodata un CNC si nu stiu de unde sa incep. Va multumesc !

post-56918-139829582575_thumb.jpg

post-56918-139829582598_thumb.jpg

post-56918-139829582625_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand daca vrei sa te apuci sa construiesti ceva, trebuie sa ai un pic de habar (si in electronica, si in mecanica), daca nu, suna un prieten.Nu exista " credeti ca voi gasi driverele astea, ...). Driverele le construiesti singur, sau daca nu, te uiti pe motoare ce amperaj au si-ti cumperi drivere.La prima vedere, daca au 6 fire, inseamna ca sunt unipolare, si poti sa-ti cumperi drivere unipolare ca suntt mai ieftine, sau cumperi bipolare, si le va creste forta, si vor consuma mai putin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate motoarele sunt cu 5(cinci) faze . A se citi pur si simplu ce scrie pe eticheta lui inainte de a face afirmatii de mari experti . Revenind la utilitatea lor , ele sunt foarte bune , in special pentru o masina de la care se cere precizie foarte buna , in special pentru rout-area pcb-urilor . Cat despre drivere, daca nu mai aveti si electronica lor din dezmembrari , ori cautati sa va cumparati de-a gata sau sa va realizati singur . Capat de tara nu e , doar ca sunt putin mai complicate fata de clasicele bipolare cu 2 fase .

Ceva de genul :http://www.ebay.de/itm/Vexta-Oriental-Motor-5Ph-Schrittmotor-Endstufe-m-Taktgeber-Automatisieren-CNC-/251230339593?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3a7e7ec209 aveti nevoie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paretea electronica nu o am pt aceste motoare, dar daca aveti vreo schema pt astfel de drivere, ar fi binevenita. Va multumesc pentru raspunsuri !

Share this post


Link to post
Share on other sites

p.s. In legatura cu nelamurilile domnului "mincof" in ceea ce priveste bagajul meu de cunostinte pe domeniul mecanicii, intamplator, sunt inginer mecanic pe ramura autovehicule rutiere. Electronica si masinile-unelte sunt pasiuni ale caror taine vreau sa le descopar si nu mi-e rusine sa cer ajutorul acolo unde am nelamuriri sau lacune. Pana in prezent am construit doar amplificatoare audio si alte montaje tranzistorizate, dar cu ajutorul membrilor de pe acest forum, am reusit sa realizez si cateva montaje audio cu tuburi electronice, fapt pentru care tin sa va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu zic ca mai bine faci rost de altele, driverele cu 5 faze sunt foarte greu de facut si nici nu exista pe piata prea multe modele, de fapt nu am vazut deloc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.