Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv hena 2060

neluelectron

Recommended Posts

am si eu nevoie de o schema pentru tv hena model 2060 seria sasiu este stearsa ce pot sa spun este ca tv-ul la intrare alimentare 220 v are un transformator care cred este 1/1 deci scoate tot 220 v ca traf separator acest transformator este ars complet asi incerca sa il bobinez dar nu sint sigur ca tensiunia de esire este tot de 220 v daca poate cineva sa-mi dea un sfat sau o schema cea ce cred ca e cam greu fara serie sasiu televizorul e o [antichitate] tubul are diagomala 37 cm daca acest lucru este relevant,iar blocul de canale este tip vechi cu claviatura

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• neluelectron

3

• Toni Marginean

2

Top Posters In This Topic

Toni Marginean

Poate fi, cum ati spus, un traf separator dar eu cred ca este un filtru pe retea. In acest caz merge unul recuperat de pe orice alt sasiu. O imagine ar fi relevanta!

nu este un filtru de retea este trnsformator cred ca are peste jumatate de chilogram si are primar si secundar cam aceiasi cantitate de sirma pe ambele tansformatorul este carbonizat total ,esirea la secundar sa atins de o resistenta de vataj si sa topit izolatia firele secundarului sau atins intre ele televizorul a fost adus la reparat pentru ca nu mergea culoarea rosie dupa ce am rezolvat defectul la-m lasat in proba ,plecind din atelier ,cind mam intors atelierul era plin de fum si traful carbonizat ,ce nu stiu cit scoate pe secundar o fi tot 220v aici e problema ,tansformatorul nu scoare mai multe tensiuni decit o singura tensiunie daci are doua fire la esire si doua care se alimenteaza de la retea deci ce tensiunie scoate asta asi vrea sa stiu nu pot sa atasez poza nu merge problema mai caragioasa este ca o sa vina clientul si televizorul de la defectul initial lipsa culorii rosii acum nu se mai alimenteaza de loc si tinind cont ca tv-ul e de o seama cu tata de unde mai gasesc eu traf

Toni Marginean

Daca fiecare din firele de retea are corespondent cu cate un fir din secundar atunci este un filtru de retea (puteti monta ce am zis mai sus). Atentie doar ca acum daca au luat foc pot sa fie in scurt infasurarile.Daca firele de retea nu au corespondent cu cele din secundar atunci este un traf separator si trebuie sa-l rebobinati.

deci secundaru este separat si primarul la fel separat deci nam ce face trebuie rebobinat ,de la inceput asa am gindit si eu ,multumesc mult pentru sfat .........