Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
SoundWave

statie a350 hi fi

Recommended Posts

salut. intreb si eu daca se poate face o intrare microfon pe o statie romaneasca a350 hi fi si daca da cum...e vorba de microfon vocal pe jack 6mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai simplu: iei un cablu cu mufă mamă jack şi mufă tată DIN şi îl foloseşti la mufa de doză magnetică, va suna un pic mai gravă vocea, dar nu mai faci modificări.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai ma cam intereseaza sa se auda cat mai clar posibil...stiu ca avea intrare dar pe tuner nu direct in amplif..e pacat sa pun microfon profi sa il fortez sa se auda prost :)) si nici macar nu stiu care din mufele alea e ptr doza magnetica stanga jos am impresia nu ? are vreo 6... si as mai avea niste nelamuriri...am pe ea 2 difuri rft l2921 40 w..e probabil sa le ard ? si cu ce ii pot schimba becul de retea ?:| scuze daca am pus prea multe intrebari dar chiar nu am pe cine sa intreb..si de gasit pe google tot caut de 1 luna si nimik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Becul îl poţi schimba cu un led + o rez în funcţie de tensiunea pe care o vei folosi ptr el.Microfonul e cu amplificare? Dacă da, îl poţi folosi la oricare mufă, în afară de cea de pick-up (aia cu doza).Difurile sînt pe 4 sau 8 Ohmi? Dacă sînt pe 8 nu e pericol ptr ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preamplificatorul de doza magnetica se poate transforma in unul de microfon cu raspuns liniar cu A=100 astfel:1.Se scurtcircuiteaza grupul paralel C105(1nf),C107(6,8nf),R117(390kohm).2.Se elimina C111(10nf).3.Se modifica R103 la 39 kohm.Functie de microfonul folosit sensibilitatea se poate modifica actionand asupra lui R113(390ohm).O alta varianta ar fi sa se elimine C105,C107,C111,R113 se se modifice la 3,9kohm(sau in jurul acesteia,functie de microfon.),pentru A=110.Impedanta de intrare poate fi adaptata microfonului modificand rezistenta de 56kohm de la intrare.Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

La intrare incercati cu un semireglabil de 10 kohm in pozitie mediana;dupa stabilirea valorii optime se inlocuie cu o rezistenta fixa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am reusit cu pre-ul ptr mic...ms frumos ptr ajutor am lasat semireglabilul nu am mai schimbat cu rezistenta poate mai trebuie modificat vreodata. acum mai am o intrebare...pentru un filtru pasiv trece jos se poate folosi un inductor toroidal ? e singurul inductor pe care il am si nu am de unde sa iau cupru emailat decat dintr-un releu vechi de sonerie care cred k e de 0.5 in sectiune. am inteles ca daca e toroidal cu miez de fier creste foarte mult inductanta deci mai putine spire, sarma mai groasa = ce imi trebuie mie ? dar nu stiu cum sa il calculez sa imi taie de la 120 hz in sus. Cati mh trebuie sa aiba inductorul ? condensatori voi folosi 2 legati "- la -" ca nu am bipolar...am inteles ca, cu cat sunt mai mari condensatorii cu atat ajuta la taierea frecventei sau filtrare ? ms frumos ptr cine ma ajuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.