Mircea AR Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Stimati colegi, am primit de la o cunostinta un TV DAEWOO sasiu cp330 la care a fost dus cod-ul de 22mf(C 414),integratul din cadre.Am inlocuit un cos de cond-uri si piesele ce erau defecte dar acum am ramas cu defectul acesta de efect de trapez si nu stiu ce sa-i m-ai fac,mentionez ca tensiunile masurate sunt bune.Va rog daca v-ati m-ai intilnit cu acest tip de defect ajutati-ma si pe mine ca mi-a scos peri albi. Link to comment
popa ionut Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Bobina de deflexie defecta,mai mult ca sigur de aceea a cedat integratul din cadre....Desfaceti bobina de deflexie si inspectati vizual daca are urme de oxid intre cauciucurile acelea care vin intre spitele de la deflexie si tub....care au rol de fixare. Link to comment
Mircea AR Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Bobina de deflexie defecta,mai mult ca sigur de aceea a cedat integratul din cadre....Desfaceti bobina de deflexie si inspectati vizual daca are urme de oxid intre cauciucurile acelea care vin intre spitele de la deflexie si tub....care au rol de fixare.Domnule Popa Ionut nota 10+.Desi este Dumineca nu am putut sa nu verific si chestia asta(sper sa ma ierte Dumnezeu).Din comoditate dar nu numai( pt. ca din masuratori nu a reesit ca bobinele de deflexie sa aiba vreo hiba) nu am desfacut bob de def pana acum desi am citit pe forum ca oxideaza in zona cauciucurilor dar nu am crezut din caza valorilor date la masuratori si totusi asta a fost!!!Multumesc inca o data. Link to comment
popa ionut Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 o seara placuta..sa tineti minte in viitor... Link to comment
dan cod Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Trebuie spus ca este un defect clasic cel cu bvul defect din cauza condului de 22uF din pin 4 traf linii.Deflexia era dusa pe H nu pe V partea de V nu are cum sa ajunga la suportii de cauciuc pentruca este in spate doar cea de H este inspre tub.Si acest defect este clasic eu am schimbat in sasiele astea deflexii cu gramada toate defecte pe H si eu cred ca tot condul ala e de vina tensiunile din linii si implicit curentul de deflexie H crescand foarte mult. Link to comment
Mircea AR Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Trebuie spus ca este un defect clasic cel cu bvul defect din cauza condului de 22uF din pin 4 traf linii.Deflexia era dusa pe H nu pe V partea de V nu are cum sa ajunga la suportii de cauciuc pentruca este in spate doar cea de H este inspre tub.Si acest defect este clasic eu am schimbat in sasiele astea deflexii cu gramada toate defecte pe H si eu cred ca tot condul ala e de vina tensiunile din linii si implicit curentul de deflexie H crescand foarte mult.Cadrele au fost cel mai afectate,toti conzi eletrolitici au fost ori umflti ori devalorizati si R422 arsa plus integratul din cadre care a fost dus.Eu m-am referit ca am masurat bob de def V+H si ohmetric si ca inductanta comparativ cu altele si nu era nici o deosebire la valori,dar asta este invatatura de minte ca nu intotdeauna masuratorile sunt chiar atat de concludente ,m-ai trebuie sa asculti si de altii(eram ferm convins dupa masuratori ca bob de def nu au nimic).Eram sigur ca in H este ceva dar nu-mi dadeam seama ce anume pt ca pe V rastrul era desfasurat normal,si absolut totul dadea valori normale.Va multumesc inca o data. Link to comment
cristi71 Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 colegul Dan Cod are dreptate..cum sa fie deflexia cadre defecta cind defectul de trapez este pe H? important este ca s a rezolvat..numai bine. Link to comment
bobo Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 cum s-a mai zis la acest sasiu condul de 22 micro face ravagii pe cadre(pur si simplu explodeaza integratul) si poate afecta chiar trafo linii, finalii video sau bobina bh prin cresterea tensiunilor recuperate.prin masurarea impedantelor bobinelor nu rezolvati nimic,daca o singura spira este in scurt practic o sa aveti o impedanta ca la o bobina buna dar totusi cadrele nu functioneaza corect sau chiar deloc.pt asa ceva s-a inventat testerul de spire in scurt.cu un tester de spire in scurt(cel cu 8 led-uri) la bobina de la cp330 pe h trebuie sa se aprinda toate led-urile iar pe v doar 6 led-uri.daca o singura spira este in scurt aceasta absoarbe toata energia si se aprinde doar un led sau niciunul.aceste teste au fost facute de mine pe mai multe bobine de cp330.eu am gasit mai multe bobinein scurt pe linii(2-3 spire doar) si am reusit sa le izolez separat cu banda izolier si functioneaza si azi.spirele cu probleme de regula sunt la suprafata si aveti acces la ele.in alte cazuri am schimbat bobina.nu am intalnit inca bobina pe cadre in scurt dar nu zic ca nu ar fi posibil. Link to comment
Recommended Posts