Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

condesator 0.22j100

andrei florin

Recommended Posts

ce inseamna va rog. 0.22micro la 100v. acest condesator este la partea de invertor la un lcd acer. intre cele doua tranzistoare 2sc5706 care erau in scurt si am pus 2sc5707. mai este o problema . acolo condesatorul era lipit de tranzistori cu un silicon. trebuie lipit la fel? ms :da

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• andrei florin

5

• zal

4

• YO8CDQ

1

• puriu

1

conteaza din ce material e facut. eu am pus unul din tantal dar era din polipropilena inainte. ma gandesc ca e o frecventa ridicata acolo si deasta sunt lipiti cu silicon tranzistorii fata de condesator.

Vreau să văd şi eu cond cu tantal de 220nF/100V.Chinezii bagă silicon prin locurile mai aglomerate de pe plăci, nu are legătură cu frecvenţe, tensiuni (decît de la kV în sus), sau temperatură.

In afara de capacitate si tensiune mai conteaza si curentul si frecventa de lucru. De aceea un condensator se va inlocui cu altul identic sau cu dimensiune mai mare. Cele mici au mari sanse sa nu reziste conditiilor de lucru.

cel vechi l-am masurat cu un capacimetru imi da 213nano. el e ingalbenit putin din cauza temperaturii degajate de cei doi tranzistori din lateral. sa-l pun la loc tot pe acesta sau pun unul nou.ms

Se încadrează în toleranţa lui de fabricaţie, iar temperatura din jur îl influenţează foarte puţin, prin construcţie, îl poţi folosi în continuare tot pe acela.