cristinel_bm Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Salut tuturor. Am citit cateva posturi care am crezut ca m-ar ajuta sa imi dau seama cum sa rezolv problema mea dar nu prea mi-au fost de ajutor. Asadar deschid un nou post incercand sa va explic ce doresc sa fac si cum m-ati sfatui sa fac.Impreuna cum un prieten dorim sa ne facem un CNC pentru frezarea, in prima faza, a ferestrelor pentru camasile din fonta care vin presate in interiorul cilindrilor la motociclete, scutere etc. Dispunem de o freza verticala care poate fi coborata si ridicata, si care are o masa ce se poate misca pe doua axe.Pe noi ne intereseaza ce chit trebuie sa ne cumparam pentru a putea sa misca masa de lucru in cele doua plane, eventual a ridica si cobora freza. Ne mai intereseaza conectarea sistemului intreg la un calculator (cred, dar nu stiu prin ce port) si ce program se foloseste pentru asa ceva.Noi folosim deja freza la aceste operatii, dar am dori sa optimizam miscarile si timpul de frezare.In ideea in care am fost suficient de explicit, si in ideea in care cineva poate sa imi ofere solutii pertinente, va multumesc anticipat! Link to comment
fanefane Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Ce fel de freza verticala aveti ?Posibil sa trebuieasca facute modificari in functie de de ce ghidaje are si de suruburile de deplasare a axelor pentru inlaturarea frecarilor , daca permite constructia.Unde e atelierul daca am timp sa trec sa vad freza ? Link to comment
Recommended Posts