Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV lcd SEG, sasiu 17MB11-2, nu porneste


Recommended Posts

Va salut! Am si eu o problema tot cu un tv lcd SEG 80 cm diag. sasiu 17MB11-2, problema este ca nu porneste.La pornire din telecomanda sau din butoanele de bord, ledul rosu din fata se stinge o fractiune de secunda, licaresc scurt si lampile panelului, in schimb ledul verde de pe placa sursei 17PW11 sta aprins aproximativ 5 secunde, dupa care se stinge si se aprinde ledul rosu. Am verificat tensiunile de alimentare pe perioada cat sta ledul verde aprins sunt normale, condesatorii OK, am scos cupla de la T-CON si tot asa face, invertoarele am verificat infasurarile secundare de la trafuri si au rezistenta intre 969 -976 ohmi, tranzistoarele nu prezinta nici unul scurt. E facut cu:PW181APW1231ASAA5264PS/M3/0764SAA7118TDA9886AD9883A

Link to comment
  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Incalzeste-l cu feonul si vezi care-i treaba . Daca in sursa sant toate bune posibil sa ai condensatori cu esr marit pe Mainboard.Logic si din povestea proprietarului . Esr metru sau cald -rece ,cald-rece pana depistezi conzi cu probleme.Poti sa incalzesti si sursa sa vezi daca nu o ia ,nu e neaparat sa fie condensatori umflati .

Link to comment

Daca vrei sa verifici invertorul,scoate mufa din alimentator,care merge spre invertor-dreapta la margine cu fire rosii-sursa trebuie sa mearga normal.Daca merge,invertor defect.Daca nu,prima data schimba cele doua condensatoare de 15nF,legate in serie, in paralel cu MOS-FET-ul din sursa,intre sursa si drena.Eu am gasit aceste condensatoare devalorizate la toate sursele reparate tip 17 PW.

Link to comment

Am rezolvat problema, am gasit o placa de baza aproape identica, adica este pentru panel de 26'' si a mea era de 27'',Tv. functioneaza acum, dar imaginea este mai larga lateral dreapta cu aproximativ 3 cm. Stie cineva care cip (memorie) este responsabil pentru dimensiune.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines