Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Module RX/TX


FlorinHiT

Postări Recomandate

Am achizitionat urmatoarele 2 module :

RX - http://www.conexelec...us.php?id=12148

TX - http://www.conexelec...us.php?id=12149

Nu am lucrat cu asa ceva.Din ce am citit au aceasi frecventa si aceasi modulatie ,ar trebuii sa se "inteleaga intre ele.

Pot sa-i atasez emitatorului un preamplificator pt. microfon condesator iar receptorului un aplificator audio?

Mi-a venit ideea dupa ce am vazut o schema cu 2 module asemanatoare in revista Conex club nr.67 din aprilie 2005 (vedeti atas) ,realizata cu un modul putin mai complicat ,aparand in schema mai multi pini printre care si pinul ENABLE ptr consum redus de care nu am nevoie.

De precizat ca nu am nevoie de semnal audio cristal.

Multumesc.

post-21751-139829578664_thumb.jpg

post-21751-139829578681_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 4 ani mai târziu...

cum se poate testa functionarea unei astfel de perechi? eu am incercat astfel si nu cred ca am reusit: la intrarea emitatorului am introdus semnal de cca 200Hz de la un bistabil cu tranzistori, ambele alimentate la 9V. receptorul l-am alimentat la 5V iar pe iesire am legat o pereche de casti audio (stiu ca e impedanta joasa, dar a fost pt scurt timp). rezultatul diferea in functie de sursa de alimentare a receptorului, adica: alimentat dintr-un alimentator reglabil de 5V, de la retea...pocneste sporadice, fasaituri, suieraturi. alimentat din baterii (4 acumulatori putin descarcati, tensiune putin peste 5V), pocnituri aleatorii...nici intr-un caz, nici in celalalt, nu erau 200Hz. sau poate trebuia ceva filtru plus amplificare?

 

 

ale mele sunt cele de aici: https://www.optimusdigital.ro/ro/ism-433-mhz/252-pereche-emitator-si-receptor-rf-433-mhz.html va rog, n-o considerati reclama!

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Mda...ar fi fost o chestie... ok, deci sunt pentru transmisie digitala..atunci cred ca voi incerca varianta cu buton la emitator si tranzistor plus rezistente plus LED la receptor...poate asa le pot testa.

o alta intrebare, ca e la moda: cu ce pot realizarea codarea/decodarea? am vazut ceva printr-o revista conex club, cu un circuit UM3875 parca, dar care circuit nu prea se ma gaseste. acum am vazut ca exista o pereche de circuite, HT12D/E. nush de ce dar nu prea ma incanta acest circuit...exista si vreo alta varianta? poate cu vreun microcontroller? spre exemplu am vreo 5 atmega8 nefolosite.. stiu ca ar fi o risipa, dar astea sunt disponibile. insa nu tin musai sa fie cu ele. poate si cu un pic12f509 sau asa ceva, mai mic si poate si mai ieftin.


Ai fi primul din istoria omenirii care a reușit acest lucru.

acum am inteles unde am gresit! da, e vorba despre un astabil! mea culpa!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări