Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta c.c.la bobina difuzor cod:LF.ZZ 10049 (B&W DM601)

ex.escu

Recommended Posts

Ma intereseaza care este rezistenta in c.c. a bobinei unui difuzor (nou) de 6-1/2" de la incintele Bowers&Wilkins DM601/1- am o pereche marcate "8ohm",la care rezistenta e de 3,9 ohm la ambele,functioneaza bine,nu par a avea spire in scurtcircuit.Multumesc.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Yoshiro

2

• ex.escu

2

• Sharky

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Difuzoarele sunt masurate la bornele lor; "8ohm" e marcajul de pe eticheta difuzoarelor.Pentru un difuzor cu Z= 8 ohm,Rc.c.ar trebui sa fie cuprinsa intre 5,7-6,7 ohm.Ori difuzoarele sunt o exceptie ,ori au spire in scurt circuit(amandoua);din acesta cauza am intrebat daca are cineva unele "noi",pentru a compara rezistenta.In incinta originala firma da Zmin=4,2 ohm,iar difuzoarele de joase(cele de mai sus) sunt inseriate cu o bobina, filtru ordin 1 ,F.sep.=4khz.

Ce valoare are bobina? In cel mai bun caz ai o impedanta in jur de 5-6ohmi, dar mai mult nu prea ai cum. Foloseste un amplif mai tzapan pt ele si gata.Daca ar fi spire in scurt wooferul ar avea inductanta f mica, iar impedanta nu ar creste cu frecventa, iar spl-ul ar fi jalnic. Doi la mana, compara-le intre ele. Daca-s la fel atunci asa e modelul. Nu au cum sa se strice ambele la fix 3.9ohmi.

Am intalnit difuri de 8 ohmi (zona 200-500Hz) cu Re intre 4 si 5 ohmi nu retin valorea exacta. Cel mai bine trebuie masurat. Oricum daca este in catalog Zmin dupa aceasta valoarea va ghidati in alegerea amplificatorului.