Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet Creative X-fi USB un canal prea mult bass


Recommended Posts

Sper ca am nimerit bine la sectiunea asta. Cum spune si titlul detin o "minunata" placa de sunet Creative Sound Blaster X-FI surround 5.1 pro externa. totul bine si frumos pana cand am realizat ca folosind-o in modul stereo un canal are mai multe inalte iar celalalt are mai mult bass, si nu e vorba de o diferenta mica ci este chiar deranjanta. Am considerat ca sistemul audio construit de mine este problema dar incercand cu o pereche de casti, surpriza: "suna" la fel, exceptand faptul ca este mai putin sesizabila diferenta, lipsind amplificatorul care... amplifica si "diferenta" dintre canale. Stanga are o predominanta de bass iar dreapta de inalte. Mediile (vocea) nu sufera atat de mult, decat daca vocea ajunge la frecvente peste 5-6KHz cam asaCe am facut: - am refacut de cateva ori amplificatorul ce il folosesc de la 0, de fiecare data perfectionandu-l (dar asta este un lucru bun, chiar daca nu el era cauza cum credeam)- am desfacut minunata placa si mi-am confirmat ca iesirea de casti este cuplata in paralel cu cea RCA in ciuda celor care spun ca sunt independente, din pacate deci si cea RCA "trece" prin amplificatorul de casti- am inlaturat de pe iesire cateva condensatoare de limitare a frecventei apoi fiindca nu intentionez a folosi iesirea de casti, am inlocuit si condensatoarele de iesire electrolitice cu unele mult mai mici cu polipropilena, potrivite impedantei amplificatorului folosit de mine. diferenta intre canale ramane la fel, desi acum sunt sesizabile mai multe detalii in melodii.- am incercat fireste cele 2 versiuni de driver ce le-am gasit pe site la Creative dar problema ramane constantaAcestea fiind spuse, sa indraznesc sa inlatur complet amplificatorul de casti si sa preiau direct semnalul din DAC? Sau sa inlocuiesc integratul amplificator cu unul de pe iesirea spate (sunt identice) pt ca nu voi folosi iesirea spate, doar stereo? Credeti ca ar ajuta sau problema este din procesor, felul cum "interpreteaza" el muzica?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Multumesc pt idee. Foarte util programul. In el arata totul bine. Iar daca folosesc si Tgen, un program simplu de generat semnale, totul se aude simetric. Probleme sunt numai la reproducerea semnalelor stereo, pe romaneste as putea spune ca le imparte aiurea, chiar si cele care ar trebui sa fie in centru (egal pe ambele canale) le muta. Nu as considera ca e o problema dar nu o face intr-un mod constant. Spre exemplu de la o zi la alta se comporta diferit, deci exclud softul ca fiind problema. Astazi oricum se cere reinstalare una bucata Windows si banuiesc ca mi se va confirma ipoteza. Cred ca totusi pana la urma voi face si "fapta radicala" adica voi lasa iesirea direct din DAC, fara operationalul de pe iesire.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines