Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd Sony Bravia KDL-40V4000


Recommended Posts

Va salut,cu respect! Am acest tv, model KDL-40V4000 ,diagonala 102 cm,nu mai are imagine,se aprind lampile,are sonor,totul functioneaza in parametrii,doar ca lipseste imaginea! am observat ca daca scot conectorul de la panel si il reintroduc ,apare imaginea pentru o fractiune de secunda,apoi dispare, ca si cum ar bloca-o ceva! Am verificat ,in mare, tensiunile sunt ok ,am luat la puricat modulul tcon, sigurante, c-uri si ce am mai putut si eu! Lcd-ul se folosea mult pe pc, din ce mi-a spus proprietarul! Nu prea gasesti multe defecte la acest tip de tv, o idee din partea d-voastra m-ar ajuta mult! va multumesc!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

tv-ul e la serviciu, nu am la mine decat placa digitala si modulul t-con,modul care este exact cel postat de d-voastra mai sus! nu am auzit nici un zgomot ciudat din partea sursei,stiu cum trebuie sa sune cand e consum marit,o sa verific tensiunea mentionata de d-voastra,dar asta doar saptamana viitoare,cand ajung la serviciu! am masurat pe modulul t-con tot ce e siguranta(sunt destule), diode ,ceva tranzistori smd ,totul pare in regula! tensiuni nu am masurat,urmeaza! Credeti ca el ar fii vinovatul? deci,fractiune de secunda(dupa introducerea conectorului ),intra imaginea corect,apoi trece pe negru, probabil e vb de vreun scurtcircuit! va multumesc!

Link to comment

Am intrat tare in el ieri, este bun modulul tcon, defectul este panelul , tv-ul e fabricat in iunie 2009, nu a fost lovit, bruscat etc! prin tatonari multiple, am descoperit ca daca misc putin de ultima folie care face legatura dintre panel si electronica acestuia,tv-ul functioneaza fara probleme(dupa un restart) ! practic ,modulul t-con intra intr-un fel de protectie , imi disparea o tensiune de 6 volti ,daca deconectam jumatatea din stanga a ecranului ,aveam tensiunea de 6 volti si functiona perfect jumatate de ecran(cea din dreapta)! Practic tv-ul functioneaza, dupa ce am fixat folia intr-o anumita pozitie,dar nu am baza ca va tine ,ma intereseaza daca stiti cumva vreo modalitate de a reface lipiturile , ca in acel celebru caz cu ,,traseul 10'' la panelurile lg! Modelul panelului este LTY400H A11 !!! Va multumesc! :aplauze

Link to comment

De refacut s-ar putea numai cu solutie pe baza de argint cu care sa intaresti zona cu probleme.Treaba e ca sunt trasee atat de subtiri incat trebuie lucrat sub o lentila foarte puternica si cu un ac de seringa.Daca nu ai ,,mana de chirurg" e aproape imposibil.Dar merita orice efort avand in vedere pretul panelului.

Link to comment

nu stiu despre ce trasee este vb ,aici e problema,e foarte greu sa ma apuc sa refac trasee dupa ureche, sunt destul de multe ! daca as stii cu certitudine despre care este vorba,mi-ar fii mult mai simplu sa le refac! L-as lasa asa, am lovit in acea zona, am apasat,nu face figuri deloc! Daca as stii ca tine,cat de cat,nu mi-as mai bate capul ! va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines