Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie boxe

ALEy

Recommended Posts

Va Rog a ma sfatuiti in realizarea a 2 boxe . cu: Cred eu citeva caracterestici minimime.Z=4 ohmi, 8 ohmi ( functie de tipul de filtre)Pvv=100W rpmTrei caii ( inalte ,medii, JOASE) Tip?= basreflex ? sau alt tip constructiv.(material lemnos, plastic, Etc)Locatia /Mediu de utilizare : se vor folosii in casa ( sufragerie ~20mmp) pereti de BCA .Ocupatia cu mobilier nefonoabsorbant 50% mobilier fonoabsorbant 10%.Dupa constructia acestora ma gindesc la partea de amplificare!Nu stiu daca este important dar totusi : tipul de muzica Hause super BASS. Disco .(si cam tot ce incepe cu bass, si ceva inalte)Forma: Amplasate vertical de podea tip coloana.Filtre ? RLC, sau digitale? cu sau nu cu protectie la depasire parametrii.Va multumesc Anticipat!

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ALEy

3

• Shambala

1

• CBI

1

Top Posters In This Topic

Daca pui problema filtrarii digitale [DSP] nu mai are sens intrebarea despre filtre, iar bugetul implicat urca spectaculos. Cred ca faci o confuzie.

Partea cu bugetul :UNDEVA pina la1000 ron in rate ( cumpar mat pt. cutie mai iau o pauza de incarcare cont) mai un dif si asa mai departe ( poate in 6luni sa termin una sau doua).cel putin asa vad lucrurile.DA cu privire la filtre mai ma gindesc (dar cred ca ramin la ce gasesc prin TIRG).

• 1 month later...

bugetul este mic pt niste componente calitative,cunostintele inca lipsa si daca nu cauti boxe care sa sune echilibrat ar fi indicat sa strangi banutzii asa cum vin si sa cauti unele sh de fabrica ,iesi mai bine decat adunand intr-o lada ce gasesti 'prin targ'