Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinare difuzor boxe Jazz, acasa.


Recommended Posts

Salut.am cumparat 2 boxe jazz in stare foarte bune, cutiile nejulite, toate difuzoarele originale, neumblate in ele, doar ca la una dif. de bass se auzea gajait.l-am scos, i-am scos incertmembrana si bobina frecase pe miezul de metal.am masurat bobina afara si are 3,9ohmi, semn ca nu ar avea spire in scc si nici intrerupta nu e.ce ma sfatuiti sa fac mai departe?

post-5461-139829575754_thumb.jpg

post-5461-139829575764_thumb.jpg

post-5461-139829575773_thumb.jpg

post-5461-139829575784_thumb.jpg

post-5461-139829575793_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

urarea Dvs de la final pare sa fi prins!Am uns bobina cu lac super rezistent (cel putin asa a zis nevastamea, era de unghii :P )am adunat resturi de magnet din intrefier cu o penseta, am pus intre bobina si mijlocul intrefierului niste bucati de dosar de plastic, pentru centrare. am lipit cu prenandez si l-am lasat cam o ora sa se intareasca.Merge, nu am testat la putere mare, dar la ~10w merge, si pentru scurta durata. maine o sa testez mai tare si mai mult timp. :)Multumesc!

Link to comment

Vezi ca gajaitul ala sau haraiala aia cum vrei tu sa ii spui poate fi si de la firele leonice, aceste difuzoare romanesti aveau mari probleme cu firele leonice fiind cam scurte, si la cursa mare se intindeau si de regula se cam rup de pe con.Vorba ai ase mai tine intr-o ata si deapa paraie sau cum o mai face el.Dcaca la bobina e problema inseamna ca adezivul vechi a inceput sa cedeze si se misca sarma pe bobina, iti recomand sa faci rost de la un atelier de bobinaj sau o fabrica unde se bobineaza de lac special de impregnare, sau cel mai indicat ar fi rasina, dar nu stiu daca ai de unde lua, daia am eu. :)

Link to comment
Guest JosefThePlayer

Lacul de unghii nu-i bun, pentru ca la putere mare se incalzeste bobina si el nu rezista la temperaturi inalte. Cei din atelierele de bobinat au ceva lac ce rezista la 200 grade.Din poze eu nu vad sa fie dezlipite spire , poate doar trebuia recentrat.

Link to comment

Asa se intampla cu difuzoarele care au trecut prin condens la viata lor, se formeaza un praf de oxid pe piesele metalice polare de la magnet care patrunde intre bobina si intrefier. Trebuie doar curatat si eventual pensulat cu diluant sau acetona peste spirele bobinei.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest nici_nicu333

va salut,am si eu o pereche de boxe jazz pe 8 ohmi si vreau sa le refolosesc.am problema la boxa dreapta si anume s-a dezlipit 1/4 membrana difuzorului de bass si cel de inalte se aude foarte incet.daca cineva are de vanzare sau repara asa ceva las mailul pt. contact NICU_NICU333@YAHOO.COM.

Link to comment

nu e de la leonice, erau ceva bucati de magnet in intrefier. par sa mearga la putere medie. cam 20w.sa vedem pe viitor!Multumesc!

Cel mai bine se curata cu o bucata de banda adeziva, adica scoch rupi o bucata si o indoi la jumate dar cu partile lipicioase in afara si bagi intre fier si cureti de cateva ori, asa fac si baietii pe la tv si pe net, si dupaia daca mai ai si o pompa sa suflii e ok si asta e, dupaia doar centrat bine trebuie, si ia si tu un tub de bisone kit cauciucat negru este vre-o 10 lei ,gasesti la raionul de chimicale prin supermarketuri si nu numai ,nu mai da cu prenadez :)
Link to comment

Pai este normal toata lumea foloseste bisone kit, aici ma refer la cei care bobineaza, daca nu ma insel cred ca, cu asta lipesc si ei suspensiile si spiderul, daca va uitati pe difuzoare tot un adeziv negru este si lafel cauciucat precum bison kit, este perfect pentru asa ceva, toata lumea am vazut ca este multumita de el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines