Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator bormasina Bosch AL1419DV 7

iuli09

Recommended Posts

am un incarcator bosch care nu vrea sa-si mai faca treaba : nu incarca acumulatorii ; modelul incarcatorului este : AL1419DV 7.2-14.4V -1.9A

Am gasit pe un forum rusesc niste discutii care pareau legate de acelasi tip de incarcator . Google translate nu m-a ajutat foarte mult sa-mi dau seama despre natura discutiilor insa am reusit sa fac rost de o schema scoasa de unul dintre membrii forumului de la un astfel de incarcator .

Schema ar fi aceasta :

Posted Image

integratul ramane deocamdata neidentificat , are un marcaj care nu m-a ajutat sa-l identific .

Pana acum am verificat tranzistorii si tiristorii si i-am gasit pe toti in regula ; sperand ca integratul este functional , care ar fi pasii de urmat in identificarea defectului (in regie proprie :rade: ) ?

• 1 month later...
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gauss

1

• iuli09

1

• goe112goe

1

• capabilu

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Se poate incepe cu masurarea valorilor si formelor de unda trecute pe releveu . In lipsa ideilor proprii , poate fi un punct de plecare , cineva a muncit sa ridice schema si se pare ca a facut ceva masuratori . Mai reluati o data masuratoarea componentelor la incarcatoarele pe care le aveti cu probleme , estimativ se poate masura cite ceva si la integrat , se identifica alimentarea , eventuale scurtcircuite sau valori mici intre pini ( multimetrul setat pe verificare semiconductori ) . Banuiesc ca acumulatorii si masinile de gaurit sint perfect functionale ...P.S. - acum am vazut si postarea anterioara , cu foto ... nu prea seamana ...

Guest costake

am avut si eu aceiasi problema.nu incarca din cauza bateriei. Am desfacuto si masurind acumulatorii pe rind am constatat ca 2 aveau 0v.Am inlocuit cei 2 acumulatori si acum este ok.asa a fost la mine dar merita verificati acumulatorii....

• 2 years later...