Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate reprograma un eprom de 64 pini direct pe placa?


Guest ovicpu

Recommended Posts

Buna tuturorVreau sa mentionez de la bun început ca sunt începător în acest domeniu şi as vrea sa ma ajute cineva sa imi dea sfaturi cum as putea reprograma sau mai bine spus updata un eprom de 64 pini.In principiu mam gandit sa copiez de pe o memorie softul nou si sa il rescriu pe celalat eprom direct prin mufa de 10 pini flash/serial care este pe placa.De ce program as avea nevoie si ce ustensile.Va multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am reusit sa pun poza cu eprom si placasper sa se vada ceva in ele.Am fost zilele acestea si la magazine de specialitate si nici unu dintre ei nu miau dat vreun raspuns.Am vrut sa cumpar epromul acesta de 64 pini dar nu au asa ceva.

post-74151-139829574876_thumb.jpg

post-74151-139829574894_thumb.jpg

Link to comment

Ceea ce numeşti tu eprom (MP0256AO) este defapt un procesor(cpu). Este normal să nu găseşti la magazinele de piese, deoarece acest CPU nu este unul uzual. Se foloseşte în general pe mainboard-ul de la expresoarele de cafea, ceai...

Link to comment
Guest balanandrei10

Nu ai ce sa modifici intr-un Procesor din cate stiu eu si acel integrat este specializat pentru aceste chestii (TONOMATE CAFEA ,EXPRESOARE ETC.) Mai exact ce vruiai tu sa faci :nas: n :nas: expilica-ne.

Link to comment

Vreau sa ii fac un update de soft sa reactualizez cu un soft mai nou de pe un alt cpu ca acesta.Deci daca nu gasesc de cumparat se poate face actualizarea prin acea mufa de 10 pini flash.Imi trebuie un alt soft de pc si un programator?Cum se procedeaza in acest caz?

Link to comment

Salut cea ce vrei tu sa faci update de soft din ce motiv doar tu sti banuiesc poate pt limba romana sau nu stiu ce ai vrea sa faci etc,etc..1.Cea ce pot sati spun este ca e vorba de un procesor multifunctional care face mai multe operatinii intradevar pin mufa ai cu 2 rinduri de pinii se inscrie softul dar asta se face la un specialist care a mai facut asa ceva si stie cu ce maninca.2.Daca aparatul e functional 100%100 nu recomand update de soft!

Link to comment

Vreau sa fac update de soft pentru ca ultimele.softuri au mai multe optiun, de ex pe unelevariante de soft se pot face mai multe combinatii de bauturi , se pot pune restiere de bani etc. cu alte cuvinte au inbunatatit mult softul. Cred ca sunt pe acelasi tip de aparat vreo 7 tipuri de soft , cand zpun acelasi tip dd aparat ma refer ca este conztruit exact la fel cu aceleasi componente acelasi voltaj etc.Deci daca miati spune concret cum se face ar fi mai simplu.Din ce ma gandesc eu o sa conevctez un programator pe mufa de 10 pini si cu un softil copiez si dupa il rescriu pe celalat altcev nust ce sa fac ca de pe forum vad ca nu a zis nimeni concret ceva. Sau nu stie nimeni si nu se baga sau nu sunt prea interesati de subiect. au trecut 10 zile si nimeni nu stie sa imi zica nimic concret.

Link to comment

Ceea ce vrei tu să faci nu este uşor de realizat, fără o minimă documentaţie. Chiar şi pentru un programator cu experienţă într-ale microcontrolerelor...Pentru început, spune-ne pe ce "agregat" (marcă/model) este montat acel mainboard, şi cu ce versiune de firmware operează acum!?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines