Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator "DIGITAL"

Guest adiracz

Recommended Posts

Guest adiracz

Exista scule electronice care au on-off de la un miscroswitch care comada un releu. Intentionez sa fac asa ceva pentru a aprinde/stinge luminile in casa cu un simplu touch iar atunci cand e stinsa sa fie alimentat un led bicolor care emite rosu cand e stinsa iar la aprindere sa fie verde. Stie cine vre-o schema?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
Guest Andrei.Hrubaru

cel mai simplu mod de a realiza asa ceva ar fi cu un driver. personal nu am nici o schema. dar sunt sigur ca google iti va fi de ajutor daca ai incredere si apelezi la el :yawinkle: spor :goodman:

atunci cand e stinsa sa fie alimentat un led bicolor care emite rosu cand e stinsa iar la aprindere sa fie verde. Stie cine vre-o schema?

Detaliaza putin, ca e distractiv.Cum adica "la aprindere" ? Da, stiu eu o schema, cel putin o uploadez acum, dar are un dezavantaj: nu se poate monta in doza intrerupatorului, caci acolo nu sunt accesibile decat cabluri pentru legarea in serie cu becul.O sa ma gandesc la o varianta si pt. inlocuirea unui intrerupator clasic si o sa o postez curand.

Guest adiracz

Ideea este urmatoarea. Atunci cand lumina este stinsa, ledul lumineaza rosu(ca la stand-by), cand aprinzi lumina, ledul lumineaza verde Nu ma intereseaza neaparat dimensiunea, unde o sa fie montat se poate sparge si obtine un spatiu atat cat e necesar. In mod sigur vor fi nevoie si de relee.

Guest darkangelbv

Exista 2 tipuri de leduri pentru ce vrei tu:1. Led cu 2 picioruse, care daca este alimentat intr0un sens lumineaza rosu iar in celalalt verde.2. Led cu 3 Picioruse.la cel cu 3 picioruse poti alimenta partea care lumineaza verde continuu, pt ca este scoasa din functiune cand aplici tensiune pt rosu :finga: (cel putin asa era la ledurile de acest fel pe care le-am folosit deseori)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines