Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

parere schema amplificator de putere cu tranzistori.


Recommended Posts

salut colegi. tinand cont ca nu am mai realizat cam de mult timp un amplificator, mai exact de cand eram prin liceu acum mai bine de 12 ani in urma, m-am gandit ca nu ar strica sa mai realizez si eu ceva si cum mi-ar trebui un amplificator mai bunicel, am gasit o schema salvata de mine cu ceva timp in urma tot de pe forum care mi s-a parut mai interesanta dar nu stiu absolut nimic despre ea si as vrea sa va cer parerea. as dori sa am cam 300 w rms sau peste in 8 ohmi. ca si traf am unul destul de baban zic eu care o sa ii rebobinez secundarul. ca si putere estimez pe la 1000w dupa suprafata miezului. carcasa am, radiatoare babane deasemenea, poate niste conzi de filtraj mi-ar trebui ceva mai mari, dar pentru teste am 4 buc de 6800uF/100V. si acum pareri pro si contra daca mai realizat-o cineva... eventual un cablaj ar fi mina de aur... ce finali ar fi recomandati la un raport calitate pret bun. eu ma gandisem la mj15023/24 sau mj15003/4 , ori ceva din seria mjl/njl de la ON, cei din urma au si avantajul unei prinderi mai usoare pe radiator, sau eventual ceva modificari aduse schemei sau ceva greseli daca observati, poate a facut cineva chiar si o simulare. multumesc anticipat.

 

schema ar fi aceasta: http://postimage.org/image/yajunh17z/

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

chiar imi doream sa va aud parerea. nu mi-am propus sa joc in liga mare, ci sa imi fac o putere pentru uzul personal, iar construirea propriuzisa o voi face in timp, functie de posibilitati . nu ma compar ca nivel de cunostinte sau experienta cu leco, cat despre greierasul, nu stiu mare lucru. deci, sa inteleg ca se merita? daca e dyna... suna bine.

Link to comment

nimic?!... stiu ca d-l Victor a spus intr-un topic ca nu mai "pupam" scheme destepte de la dansul. poate totusi se razgandeste si ne mai ajuta si pe noi astia mai mici... macar cu cate o parere.

Pentru tine voi face o unica exceptie .Banuiesc ca nu vei intelege mare lucru din scheme , dar poate se vor gasi binevoitori care sa-ti explice ce avantaje prezinta structura aleasa de Cyrus pentru etajul final...restul schemelor le poti ignora , sunt din alt film . Ca orice schema , prezinta un raport oarecare intre avantaje si compromisuri ... poti modifica schema etajului final dupa cum te taie capul .
Link to comment

Apex nu cred ca intelege ceva din schemele alea...prea este nehotarat .Culmea chiar si o schema postata in premiera de mine in 2010 pe Elforum a ajuns ( cu mici modificari ) sub semnatura lui pe DIYaudio...fenomenul nu este foarte grav , schema PSA600 nu era finalizata ( dar nici acum nu este :) ) iar cartile din carti se scriu ...Totusi , schema lui @dudica semnata de Apex de fapt a fost preluata de la celebra firma Cyrus de catre un constructor rus , ZUEV , care a anticipat corect potentialul acestei scheme . Pacat ca a complicat-o intr-un mod specific rusesc...si ca urmare a obtinut rezultate excelente .Am dezvoltat si eu o varianta proprie de inspiratie Cyrus , dar nu o mai prezint , poate doar dupa ce totul va fi gata . Daca va fi gata vreodata....Va prezint varianta realizata de constructorul rus ZUEV :

Link to comment

am studiat schema de la cyrus si intr-adevar e interesanta, m-am uitat si pe celalalt topic. vreau sa ii multumesc d-lui victor pentru postare si sa nu se supere pe mine dar as vrea sa raman la schema care am postat-o initial din cateva motive, unul ar fi ca vreau o putere mai mare , minim 300w rms pe 8 ohmi, iar daca ar fi sa modific schema de la cyrus ar trebui sa pun mai multi finali in paralel si sa maresc corespunzator tensiunea de alimentare, cea ce ar insemna sa aduc modificari la valorile unor componente, lucru care ma cam depaseste si nu stiu daca si ce o sa imi iasa.

asa ca o sa revin la o intrebare de mai sus. ce finali recomandati? am facut o lista de "suspecti" ceva de la "ON" dar si alte pareri sunt binevenite.

MJW21195/MJW21196 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 1195-D.PDF

acestia se incaderaza?

Link to comment

Se vede ca esti foarte incepator ... Poti alimenta la o tensiune mai mare si sa folosesti mai multi finali si alte mici modificari...Cere ajutorul colegilor de forum , te-ar putea invata cum sa obtii putere mai mare , schema are resurse absolut incredibile ! E cu foarte mult peste Dynacord .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines