Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

panasonic tx14s4-tc


Recommended Posts

Buna ziua.Am acest tv sasiu Z7 care a fost supus supratensiunii la ultimul viscol. Tv-ul se comporta astfel: la pornire se aprinde led-ul pt. o secunda, dupa care se stinge si apoi incepe sa clipeasca intermitent, in primar cat si in secundar nu exista nicio tensiune. In acea secunda am reusit sa masor tens. pe C807-100micro/400volti si am 300volti, dupa care releul RL 1201 declanseaza si dispare orice tensiune atat din primar cat si din secundar. Am incercat sa masor tot in acea secunda si tens. pe bara de 125volti pana la declansarea releului si nu am nicio tens. Dati-mi va rog niste idei, din ce am citit pe forum despre ac. defect inteleg ca ar putea fi vorba de o protectie pe care nu prea o vad pe schema, in rest am verificat tot ce tine de primarul sursei si totul este in ordine.Multumesc.cu stima!P.S. Sursa cu STR58041A

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Adevarul este ca nu am verificat cu atentie secundrul sursei, dar prin analogie cu defectele provocate de supratensiune asupra tv-urilor am constatat ca pagupele in majoritatea cazurilor se opesc in primarul sursei(punte, condensator, PTC, siguranta fuzibila).O sa declupez pe rand finalul linii, pun bec, baleiaj vertical, sunet si o sa vad ce se intampla si revin.cu stima!

Link to comment

Am explicat in primul mesaj cum stau lucrurile in legatura cu 300v-dupa declansarea releului nu.Am STR 58041 fara A, si nu stiu daca se poate pune in locul originalului care este cu A, iar pe de alta parte nu am foarte mare incredere in el fiind cumparat de la unmagazin online, care in ultima vreme are numai rebuturi.cu stima!

Link to comment

Revin cu ac. tv.-am inlocuit str58041a cu str58041si am facut modificarea din revista depanatorul nr.24, adica intrerupt traseul colectorului lui Q802 catre pinul 5 al STR, fara al conecta la pinul 2 al STR, am inteles ca ambele variante sunt functionale. Din comoditate nu am scos BU2506, au pornit liniile pt. o secunda dupa care a plesnit finalul linii si siguranta, apoi am pus bec intre colector si emitor si am repetat procedeul-bec aprins pt. o secunda, dupa care s-a ars siguranta. Mentionez ca D812 este intacta, si cred ca tens. pe care o debiteaza sursa este prea mare si nu este controlata. Va rog un pic de ajutor este o sursa pe care nu o cunosc prea bine.multumesc.cu stima!

Link to comment

In final am rezolvat sursa-daca este pusa pe bec se manifesta ca in prima postare, porneste sursa apoi declanseaza releul. In momentul in care am pus finalul linii a pornit tv-ul, insa tubul era strapuns si descarca in interior, asa ca degeaba am muncit la el l-am abandonat.Multumesc tuturor.cu stima!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines