Guest Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Va salut,Am o plasma Samsung model PS42Q96HDX, sasiu F30A Calla cu defect pe video, nu are imagine dar cu sonor. Am gasit in sursa niste condensatori bubuiti. Am reglat toate tensiunile conform tabelului de pe panel-Va 63v; Vs 205v; Vsc -190v; Ve 97v (in manualul service Vs 210v iar Ve 94v). Tensiunile sunt prezente si pe modulele Y-drive si X-drive. Am curatat toate mufele si panglicile, inclusiv mufele de pe buferele E si F dar degeaba. Pe placa logica are un led (notat led 2001) care lumineaza intermitent. Pe pinul de 33v al tunerului am doar 13v, am scos pinul de pe placa si mi-a aparut tensiunea de 33v, stabila.Sa fie oare tunerul defect ? Va multumesc anticipat. Link to comment
trinetservice Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 daca ai sunet si schimba canalele, lasa selectorul in pace.osd ai?ecranul se lumineaza macar putin?verifica daca radiatoarele de pe y si x se incalzesc Link to comment
Guest Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Osd am pentru o fractiune de secunda si ecranul se lumineaza un pic, se vede diferenta dintre off si on pe ecran. Toate radiatoarele de pe x si y sunt reci.PS: tensiunile de pe SMPS sunt verificate, stabile atat cu X si Y conectate la SMPS cat si cu ele deconectate. Toate sigurantele, de pe toate modulele sunt bune. Link to comment
Guest Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Dupa mai multe verificari am gasit intrerupti niste tranzistori, cred ca IGBT-uri, IXGP70N33 capsula TO-220 pe modulul Y-SUS. Avand in vedere costul acestui modul si de faptul ca abia se gasesc, aveti idee ce echivalent are acest tranzistor-IXGP70N33 ? Link to comment
Recommended Posts