Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

electromagnet constructie


catax4u

Recommended Posts

Salut. O intrebare legata de constructia unui electromagnet cat se poate de compact ca dimensiune pt ca vreau sa-l folosesc pe post de incuietoare la o usa de la un mic dulap. Si intrebarea ar fi: cate spire sa dau si ce diametru sa aiba sarma ca sa obtin un camp magnetic cat mai puternic sa fie in stare sa retina pt 2-3 sec un bolt care blocheaza acea usa si sa folosesc ca alimentare baterii obisnuite pe care pot sa le inseriez sau sa le leg in paralel in functie de ce am nevoie mai mult, sa adun curenti sau sa adun tensiuni.Logica ar urmatoarea: cu bobina nealimentata boltu cade singur datorita gravitatii si blocheaza usa, cu bobina alimentata boltul e atras si deblocheaza usa.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Mai bine mergi la o firma de dezmembrari auto si cumpara o inchidere servo de orice model, te scuteste de batai de cap. Sa faci un electromagnet de la zero poate fi complicat in lipsa materialelor necesare, nu mai vorbesc de calculul necesar. Sa faci prin metoda,, incercare si eroare" e o pierdere de timp in cazul asta.Poti gasi si un electromagnet de alta tensiune si il poti modifica pentru tensiunea necesara.Unele relee cu armaturi mai mari pot fi de altfel folosite cu unele modificari, depinde de priceperea si dotarea tehnica detinute.Sau si mai bine, un mecanism de CD de calculator, demontezi partea mecanica si folosesti motorasul care scoate platoul cd-ului impreuna cu cremaliera ca pe un servo care va misca boltul de inchidere.Pentru revenirea cremalierei, pui un arc suficient de puternic sa poate sa traga cremaliera inapoi invingand cuplul motorului nealimentat.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines