Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Fujitsu siemens lifebook E4010D


Guest mihai_mihai

Recommended Posts

Guest mihai_mihai

Salutare,am si eu o problema cu un laptop fujitsu simens lifebook E4010D,se opreste asa din bun senin si nu mai vrea sa porneasca,cand apas butonul power se aprinde indicatorul de la baterie si cel de alimentare ventilatorul pleaca si in secunda urmatoare se opreste,daca-l torsionez si apoi apas butonul power cateodata porneste merge un timp si apoi iar se opreste,mentionez ca,cate o data dupa ce il torsionez porneste ventilatorul la maxim si ecranul nu se aprinde,daca tin butonul power apasat pana se opreste si apoi il pornesc normal porneste si iarasi poate sa mearga cateva ore sau minute,aveti ideie ce ar putea avea?multumec!

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest mihai_mihai

Multumesc pt raspuns,se merita sa fac o chestie din aceasta,adica o sa il pot folasi mai mult timp sau o sa cedeze iarasi repede,si cam cat ar costa?

Link to comment

Daca e cu aliaj de Pb cu reflow facut corect normal tina destul de mult la nivel de ani. Chipsetul e Intel deci rezistent in timp. Daca-i fara Pb si asta ar trebui sa tina in timp cu reballing ceea ce creste insa pretul. Nu stiu sa spun preturi. Cautati un service serios cu scule adecvate.

Link to comment
Guest mihai_mihai

Din ce vad eu este produs prin 2003 deci s-ar putea sa fie pe pb,problema este ca nu cred ca am un service bun prin zona mea dar am sa mai caut.

Link to comment

Din ce vad eu este produs prin 2003 deci s-ar putea sa fie pe pb,problema este ca nu cred ca am un service bun prin zona mea dar am sa mai caut.

Asigura-te ca au scule si experienta, altfel risti sa-ti coaca placa si in loc sa-l repari.... ajungi sa-l vinzi bucati.
Link to comment

Orice problema avem facem reflow sau rebol :rade: , la un laptop asa de vechi probleme de genu asta mai rar ! Ati desfacut laptopu la procesor sa vedeti cate paturi de scame si praf aveti ??? Daca nu , va recomand sa vedeti ce balauri aveti acolo :rade: (glumesc) ! Mai in gluma mai in serios si asta ar putea fi cauza plus ca si o schimbare de pasta termica de calitate ar fi binevenita ! Daca nu va pricepeti deloc atunci la service cu el !

Link to comment

Orice problema avem facem reflow sau rebol :rade: , la un laptop asa de vechi probleme de genu asta mai rar !

Poate nu ati intalnit dvs "probleme de genul asta" la laptopuri "vechi". Tocmai pentru ca e vechi si cu aliaj pe Pb i-am recomandat un reflow si nu un "rebol" (reballing).

Ati desfacut laptopu la procesor sa vedeti cate paturi de scame si praf aveti ???

Daca citeati manifestarea defectului s-ar fi putut intelege ca un lap care porneste torsionat sigur nu face asta din cauza prafului. Praful este doar cel a provocat defectul. !
Link to comment
Guest mihai_mihai

Laptopul a fost curatat anual in interior,l-am desfacut si acum,am scos placa de baza si nu se observa nimic suspect la ea,intre timp am fost si la magazinul de unde l-am cumparat acum 4 ani si am vorbit cu tipul de la service care mi-a confirmat ca problema poate fi din acel cip si ar trebui un reflow dar spunea ca acel cip are si memoriile video in el si este cam sensibil,o sa-i duc placa de baza sa vedem daca poate face ceva.Va multumesc pentru sfaturi si parei!

Link to comment
Guest mihai_mihai

Din pacate acum laptopul este asamblat,mai am niste date pe el care ma intereseaza si incerc sa le salvez,cand il desfac voi incerca sa vad ce scrie pe cip,dar trebuie sa caut o lupa mare ca asa cu ochiul liber am increcat sa citesc dar nu am reusit.

Link to comment

Daca are memorii pe el ma intereseaza pentru ca altfel e uzual. Din ce am gasit pe net sunt doar placi fara video "separat". desi ca pe placi era prevazut locul de chip video. Sunt curios daca e ATI sau Nvidia. Daca e un singur chip de la INTEL atunci e relativ usor de facut ar trebui sa fie un GM910 sau GM915.

Link to comment

Pt. useru porscheg : Nu am zis ca nu este posibil dar cine stie despre statistica de defectare la laptopuri stie ca cele vechi erau mai bine construite , mai robuste , mai bine aerisite , mai bine racite etc . fata de cele de generatie mai noua la care reflow si rebol sunt la mare cautare sau la moda ! Multe dintre ele niste gunoaie veritabile chiar defecte din fabrica sau prost gandite !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines