Guest ge[]rge18 Posted July 7, 2006 Share Posted July 7, 2006 un difuzor cu dubla bobina fata de acelsi dif dar simplu doar cu o singura bobina este special facut pe woofer?? se aude basu mai misto?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mircea Bartic Posted July 7, 2006 Share Posted July 7, 2006 NU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
titro Posted July 7, 2006 Share Posted July 7, 2006 Difuzoarele cu bobina dubla sunt in general concepute pt aplicatii auto si sunt construite in acest fel in special pt a putea jongla cat mai bine cu amplificarea. In plus de asta prin alimentarea unui bobinaj si prin introducerea unui circuit pasiv pe cealalta bobina se pot modifica in sensul dorit parametrii difuzorului Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanev Posted July 7, 2006 Share Posted July 7, 2006 e bobina dubla ca sa poti conecta diful si la o statie de 4 si la una de 8 ohmi avand puteri mari, in special se foloseste procedeul asta la difurile auto, pentru ca, dupa cum se stie, e indicat o impedanta cat mai scazuta, asadar .. legi in serie bobinele ai 8 ohmi, legi in paralel si ai 2 ohmi, legi doar o bobina si ai 4 ohmi, trebuie sa tii cont de bornele indicate (+ si -), si se aplica semnal identic pe ambele canale (eu folosesc un amplificator stereo si am bagat semnal mono (Left channel pe ambele parti), si merge perfect ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonyhaha Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 sau pentru a conecta cele 2 bobine la 2 amplificatoare, tot auto, pentru a obtine o putere mai mare de amplificare, tot in aplicatii auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanev Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 atunci amplificatoarele trebuie sa fie la fel, pentru a nu avea surprize neplacute ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdi16 Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 e bobina dubla ca sa poti conecta diful si la o statie de 4 si la una de 8 ohmi avand puteri mari, in special se foloseste procedeul asta la difurile auto, pentru ca, dupa cum se stie, e indicat o impedanta cat mai scazuta, asadar .. legi in serie bobinele ai 8 ohmi, legi in paralel si ai 2 ohmi, legi doar o bobina si ai 4 ohmi, trebuie sa tii cont de bornele indicate (+ si -), si se aplica semnal identic pe ambele canale (eu folosesc un amplificator stereo si am bagat semnal mono (Left channel pe ambele parti), si merge perfect !Ai spus EXACT acelasi lucru ca si titro..doar ca ai lungit aiurea! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_0106 Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 Ai spus EXACT acelasi lucru ca si titro..doar ca ai lungit aiurea!mda ........ e bun de politician sau de popa :weedman: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanev Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 pt voi conteaza lungimea ... postului ? :smt003 I-am spus despre partea teoretica, si am pus si partea practica? So what's the problem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest m.technik Posted July 9, 2006 Share Posted July 9, 2006 Am si eu o intrebare legata de aceste difuzoare: daca leg numai o singura bobina voi avea aceeasi putere a difuzorului sau numai jumatate? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mircea Bartic Posted July 9, 2006 Share Posted July 9, 2006 jumatate, si un spl la 1W mai mic (+ alti parametrii modificati) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaesTTro Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Îmi este interesant,ştiu persoane care bobinează astfel de difuzoare,cu 2 bobine. După cum se vede din imagine ,o bobină este înfăşurată pe partea exterioară a foiţei de carton, iar altă bobină pe partea interioară. Cum se bobinează pe partea interioară? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klayus Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 probabil ca cea interioara e bobinata prima si pe urma foita de carton si pe urma a 2 a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaesTTro Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 probabil ca cea interioara e bobinata prima si pe urma foita de carton si pe urma a 2 a M-am gindit si eu la aceasta, dar inca nu se stie... Stiu doar un detaliu , ca mai simplu este sa bobinezi cu sarma a carei sectiune reprezinta un patrat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Stiu doar un detaliu , ca mai simplu este sa bobinezi cu sarma a carei sectiune reprezinta un patrat Depinde cat de groasa este sarma, caci daca este subtire, s-ar putea sa te chinui sa nu o rasucesti. Nu prea am vazut sarma subtire de sectiune patrata. Apoi, pretul sarmei este minim pentru rotund, de ce sa o faci patrata? In transformatoarele de inalta frecventa se foloseste banda, doar in aplicatiile de mare putere se foloseste bara de cupru... In legatura cu bobina dubla... Yamaha patentase un sistem de feedback de la difuzor cu o infasurare secundara, practic corecta semnalul aplicat in functie de miscarea reala a difuzorului. Nu stiu cat de valabila e metoda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts