Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic sasiu Z375


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Problema este in felul urmator: an un Daewoo CP375 cu pocesor SDA5255-A022 (DW5255M5) care funtioneaza ,insa nu face OSD -ul.Vreau sa-l inlocuiesc cu SDA5255-A036 care provine dintr-un sasiu de panasonic asemanator . Stiu ca voi avea nevoie de alta telecomanda insa nu stiu de care.

Link to comment
  • 10 months later...

Buna seara stimati colegi. Am primit si eu la reparat un asemenea TV Panasonic. Schema se gaseste aici: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 14B3R.html

Mai jos dau niste detalii:

-model: TC-14B3RC

-sasiu: Z-375

-procesor: este echipat cu procesorul M370M2 cu 2X21 de pini ( vedeti schema din link la pagina 16 )

-jungle: TDA8374A

 

Bun, pana aici toate bune si frumoase. Clientul a zis ca daca il costa mult reparatia, renunta. Inceputul este " promitator ", ( defect STRS5707 ). Am pus de proba o sursa UPS001 sa vad daca traful de linii este bun ca doar stiti bine ca au crapat la greu trafurile HR7880. Chipurile traful este ok, inclusiv tubul si el ok. Problema este ca nu afiseaza OSD-ul. Azi i-am rescris memoria cu un bin de pe acel site al rusnacilor si OSD-ul se incapataneaza si tot nu vrea sa apara. Maine ma pun sa sap in reactiile baleiajelor cadre si linii care duc catre procesor ca poate acolo ar fi ceva defect. Daca a mai intalnit cineva acest defect, orice idee e binevenita. Eu oricum ma pun sa sap in semnalele de sincronizare H si V pentru OSD care merg catre procesor in pinii 35 si 36. M-as pune sa inlocuiesc procesorul cu un SDA5255 cel destinat pentru Daewoo CP-375, dar " sar din lac in put " si anume: pret procesor, STRS5707, telecomanda si apoi meniu service, ( la CP375 se intra in meniul service doar cu telecomanda de service speciala ).

Deci poate s-a lovit cineva de acest defect si are vreo idee. Eventual si alte binuri daca mai are cineva, sunt binevenite. Cineva a mai umblat la memorie si tare as crede ca a incarcat-o cu acelasi bin.

 

Multumesc.

Link to comment

Buna seara tuturor. Inca sunt la atelier la ora asta si vreau sa zic ca am sapat azi in el la sange. Procesorul este " numitor comun ", ( il suspect defect ).Ce investigatii si masuratori am facut si bine-nteles zadarnice pana in momentul de fata:-masurat la sange componentele care fac parte din semnalele de sincronizarea OSD-ului H si V necesare pentru procesor, ( ce-i drept, nu mai am osciloscop si a trebuit verificat ohmmetric lantul de componente care vin din linii si cadre pentru cele doua intrari ale procesorului ). Inclusiv traseele verificate la sange. Am inlocuit preventiv dioda zenner D421 care vine pe traseul sincronizare OSD H, ( sunt satul cate pacaleli am luat cu diode zenner sau cu 1N4148 care juram ca-s bune si ele in realitate nu erau bune ).-inlocuit toti conzii care dadeau ESR-ul mare pe tensiunile auxiliare si stabilizate.-incarcat memorii cu binuri la plezneala, ( deoarece un singur bin este pe net si cu ala face la fel ).-inlocuit quartz de 20Mega.Deci intr-un cuvant, am facut " munca patriotica " cu el. Nu vrea si nu vrea acel OSD sa apara.Specific: intrarile RGB din jungla, ( pinii 23, 24, 25, inclusiv 26 care este asazisul FB ) sunt ok deoarece atat semnalul AV de pe scart cat si OSD-ul, se intalnesc in pinii 23, 24, 25 si 26 ai circuitului jungle si fiti siguri ca pe scart merge ok. Deci jungla saraca ar primi semnale RGB, dar daca procesorul nu i le trimite......Concluzie: am cam ajuns la concluzia ca procesorul este defect. Ce parere aveti?P.S. As ruga sa postati niste binuri care aveti pentru acest model, desi consider sperante minime ca ar fi din bin defectul. Tot procesorul ramane principalul suspect.Multumesc.

Link to comment
  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines