Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Servo DC/AC

cnc_step

Recommended Posts

Aseara am descoperit niste drivere interesante, care merg si cu motoare dc si cu ac. Softul pentru cnc este free, poti sa mergi si cu mach3, ca au step-dir. Si de bine ce le-am descoperit, am cumparat un lot, adica 15buc. Daca sunt ce cred, am pus-o. O sa va tin la curent cand or veni si ma voi apuca de cnc-ul meu mult visat cu servo si cu axe parker de 1,5metri.

Ce mai spun de driverele astea este ca sunt atat de destepte ca comanda si brake-ul cand invarte motorul, merg pe rs485 cu softul lor care este foarte simplu si destept (iti da mesaj cand se termina lucrarea sau o ia razna). Merg cu orice motor servo dc 24-100volt, si servo ac 24-100volt.

A, era sa uit: softul lor duce 6 axe linistit, si recunoaste orice axa rotativa.

Asta este;Logosol LS-182D-1210 Single-Axis Motion Controller AC/DC Intelligent Servo Drive:

http://logosolinc.com/download/ls-182.pdf

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cnc_step

16

• Badman

7

• fanefane

1

Si ce este asa de interesant ? Sau ai postat doar ca sa te lauzi ?

Interesant este ca trecerea din ac in dc se face automat, poti sa-l folosesti cu rs485 pe 2 fire cu softul lor care este free, sau poti sa mergi cu mach. Alimenteaza automat break-ul, nu mai ai nevoie de amortizoare ca-ti cade axa in masa, etc. Si bine-nteles si lauda.
  • Administratori

Le stiu de minim 5 ani si nu ma incanta cu nimic performantele lor si nici tehnologia invechita, vrei drivere destepte vezi yaskawa, mitsubishi si altii

Azi mi-au venit si 2 axe z. Sunt Parker cu o cursa de lucru de 100mm, au latimea de 100mm, si lungimea totala (cu suport de motor cu tot) de 370mm. Are suport de nema 23, surub bile de 16mm, sine cu patine, etc. Sunt perfecte ca sunt inchise si nu va intra nici un pic de span. Voi pune un servo motor. Ma gandesc ca daca tot am 2 axe, sa fac cnc-ul cu 2 axe z.Maine voi alerga dupa profile pentru masa, si cred ca intr-o saptamana dau gata constructia mecanica. Deci, recapitulez: Voi face un cnc cu axa y de 2,30m, axa x de 1,56 m Parker identica ca constructie cu axa z (dar mai lata, mai strong, si foarte grea), si axa z care este prezentata mai sus.Drivere vor fi servo (Logosol 182, ca doar am destule) cu step-dir, motoare panasonic 100v si 400w (servo ac), motor de frezare va fi un giordano si colombo :rade: , axa z va avea motor servo dc ( ca driverul stie si de dc si de ac ). In rest palinca de stomac si Jack :freaza:

Azi mi-au aparut in cadru si servo-driverele. Saptamana viitoare apar si motoarele panasonic servo ac de 400w cu break si tot ce le trebuie.M-am uitat pe drivere, si data de constructie a lor este de 10.01.2013, se vede si in poza.A fost lotul de prezentare si le-au scos pe piata. Am 13 buc. ( a trebuit sa iau tot lotul ). Cred ca de vreo 3 ma pot desparti (pentru a-si croi cineva un cnc in 3 axe), ca sa mai acumulez niste bani pentru restul de motoare ca sunt scumpe ca naiba. Pretul pe buc. va fi de 200$ (ca a venit cu ups, si am platit vama si tva la greu), fara sa-mi iasa si mie de-un pepsi.De maine incep operatiunea servo - cnc.ps.- Daca cineva are servo motoare ac cu alimentare de 24v-100v, putere peste 200w, pentru un pret corect le cumpar.

• 2 weeks later...

Mi-au venit si 3 din 10 motoare.Sunt Panasonic de 400W, mai trebuie sa-mi vina si cele de 750w.Diseara o sa fac o proba sa vad cu ce ne dam: cu ferari sau cu fiat.

cu driverele alea cred ca te dai cu dacia :rade:

E, cred ca de data asta ti-ai furat-o.L-am alimentat cu driver-ul asta, care are 8A continuu (motorul are 4A), si merge beton. Trebuie sa aflu si firele de la encoder ca sa le arunc pe driver, ca asa merge ca prostu fara encoder..

Avand nevoie de 3 transformatoare (1 pe axa) mai puternice pentru servouri-le astea (64v/640w alternativ (adica 90v continuu), adica 10A curati), si negasind pe piata romaneasca, am cautat pe net.Duminica am descoperit din greseala un site cu toroidale la comanda in Iasi.Am complectat formularul care era pe net cu comanda mea, adoua zi mi-a raspuns sa-i confirm datele (tot pe mail).Si ieri m-au sunat sa-mi spuna ca au pus coletul la fan.Incredibil ce rapid s-au miscat, cu toate ca nu le-am trimis nici un avans, ca suma era mare (1240 total cu tot cu transport si taxa de plic ramburs), plus ca sunt cu tot cu sisteme de prindere, suruburi, garnituri cauciuc, etc.Au 180mm diametru si 55mm inaltime.Ce pot sa zic ca sunt super profi facute, si sunt singurii pana acum care au stiut ce inseamna 1mm2 la rotund :da .

Cand am vazut cum se numeste firma (Petra srl), am avut o retinere, dar acum am sters retinerea, dupa cum s-au miscat, si cat de calitative sunt facute. icon_jook