Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LED TELEFUNKEN 24TR970 si HORIZON 19HL600


Recommended Posts

Buna seara si bine v-am regasit. Astazi , o cunostinta a venit la mine cu 2 televizoare , cele din titlu, un LED TELEFUNKEN 24TR970 si un HORIZON 19HL600. Ambele nefunctionale. De ce ? Eu cand le-am bagat in priza, ambele aveau un comportament ciudat , in sensul ca se schimbau culorile pe ecran in ordinea : ALB->Albastru->Verde->Rosu si tot asa, la ambele. Le-am desfacut , deoarece suspectam probleme cu sursele. Care era treaba? Vazand la conectorii HDMI, TELEFUNKEN avea o singura crestatura , dar avea 2 HDMI, iar HORIZON avea 2 crestaturi de HDMI dar un singur HDMI pe placa. Proprietarul lor imi zicea ca cineva le inversase placile. Eu am inversat placile la loc si acum ambele functioneaza normal. O intrebare , deoarece la LCD-LED sunt cam pe dinafara: Care este motivul pentru care nu functioneaza? Deoarece eram intrigat am inversat si eu, experimental placile si se comporta la fel , apoi le-am pus la loc si functiona. Proprietarul lor , imi spunea ca pe Telefunken vroia DVB MPEG4 si pe Horizon nu il interesa. A rugat pe cineva sa ii faca modificarea , a facut-o si apoi a venit la mine ca nu mergea cum trebuie. Nu stiu ce sa zic. Telefunkenul are in el : SURSA 17PW80 si PLACA LOGICA 17MB62-2.2, HORIZONUL :SURSA 17IPS61-2 si PLACA LOGICA 17MB62-2.6 . Daca inversez placile logice intre ele nu mai functioneaza niciunul, daca le montez la loc functioneaza.Sa iau si sursele cu totul ? Ma gandesc ca totusi unul fiind de 19"(48cm) celalalt de 24"(60cm) , daca iau si sursele , acestea vor intra in limitare sau se vor arde. Proprietarul imi zice ca vrea neaparat MPEG4 DVB pe Telefunken...Horizonul are si DVB-TC mpeg4 iar TFK doar MPEG2 DVB-T. Exista vreun UPDATE ce se poate face la tunerul telefunken de la MPEG2 catre MPEG4 ? Nu de alta dar eu sunt pe dinafara la chestii din astea, pe acest amic l-am ajutat pentru baiatul lui student in Bucuresti, sta in camin si vrea DVB-T mpeg 4 , iar TVul are DVB-T mpeeg2. Se poate face ceva la placa , un update de firmware , ceva ? Nu de alta , dar acum , merg ambele , in configuratia originala. Nu stiu daca m-am facut suficient de inteles . Eu ca TV , detin in prezent un LCD Grundig de 32 , fara dvb, am receptor digital UPC. Deci nu prea sunt cu tehnologia , ci doar sa functioneze, dar uite ca mi-a trezit un pic interesul cazul celor 2 TV cu "mecanica" VESTEL.Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Treaba este ca am citit acum pe net si am vazut combinatia de SURSA 17PW80 cu PLACA LOGICA 17BM62-2.6. Mai exact se afla atat pe Toshiba cat si pe Sharp cu sasie vestel ( si alte marci ce folosesc sasie Vestel). Ma intrebam de ce nu merge, sa fie si in sursa o chichita ? Trebuie softata cumva sursa ? Asta ar fi tare. Totusi , de ce nu se potriveste tocmai aici SURSA cu PLACA desi in alte sasie identice exista aceasta combinatie. Vestel sunt ambele, meniul are aceeasi structura , placile seamana (cu aproximatie) , conectorii sunt aceiasi la placa , sursele au aceleasi tensiuni.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines