Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un tub de bas!!


Guest ThoR90

Recommended Posts

Problema mea este in urmatorul fel. Am un tub de bass de la masina p kre vreau sa il leg la pc........ deja e prea mult pt mine. ma poate ajuta cineva cu un sfat cum pot sa il alimentez. am un transformator de la un sistem da nu il aprinde :nas: :sparge:

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Tu ai conectat transformatorul direct la bornele acelui subwoofer auto(presupun ca are amplificatorul integrat)?In modul acesta nu ai sanse sa iti porneasca, deoarece acel subwoofer cere curent continuu, deci iti trebuie o punte redresoare.Inca un amanunt...Iti trebuie un traf care sa scoata 12V 15A,(180W) daca vrei sa iti functioneze acel subwoofer la puterea lui maxima.PS: Nu ai specificat puterea subwooferului, dar nu cred ca e mai mare de 180W!

Link to comment

De acord cu @Master1ro. Dar cred ca mai trebuie si un al 3-lea fir, conectat tot la + care sa inlocuiasca pe cel de remote de la casetofonul auto. Asa au si subwooferele active nu? :nas: Ca sa porneasca si sa se opreasca la pornirea casetofonului, altfel ar sta pornit tot timpul daca e cuplat de la intrerupator. Sau sunt mai destepte si pornesc in momentul in care se aplica semnal audio pe intrarile RCA? Oricum e valabil ce a zis colegu mai sus si anume ca trebuie o punte de redresare + condesatori de filtraj + cablu jack-RCA pentru semnalul audio. Daca nu ai traf, poti folosi si o sursa de PC si o pornesti facand contact intre firul verde si un fir negru de pe mufa ATX (cea cu multe fire) sau pui un intrerupator intre ele.

Link to comment

Amplificator are integrat ...si da are 3 intrari pt curent. chiar nush cum sa il fac sa stea pornit. dati-mi un sfat k habar am de unde pot lua un traf sau cum ii zice

Link to comment

Transformator, punte redresoare si condesator le gasesti la magazinele de electronice.

Mai poti folosi o sursa de la PC cum a spus Matrixu mai sus.

La aceasta ii montezi un intrerupator intre firul negru si firul verde(este mai subtire decat celelate), in felul acesta ii dai comanda sursei sa porneasca.

La amplificator alimentezi atat REM cat si +B la 12V de la sursa sau de la traf, sau poti monta un intrerupator intre REM si +B ca in cazul sursei.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines