Guest klaci Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Buna seara tuturor.Am primit la reparat un televizor PANASONIC, model TX25MD3F, cu sasiu EURO2M. Acest televizor are rastru cu cursa inversa. Primadata am banuit TDA6103-ul, dar nici dupa inlocuire nu s-a schimbat nimic. Tensiunea de 200V e buna, ca si cea de 12V. Pe VDP3108, pe pinii 55, 57, 59 am 4,7V cit scrie pe schema. Ce nu inteleg, ca pe tr.Q302,304,306 pe emitor ar trebui sa fie 11V dupa schema, iar pe colector 4,6V, la mine e invers. Pe tr. Q301,303,305 pe colector am numai 0,65V, deci nu comanda finalul rgb.Daca ma poate lamuri cineva cu aceste diferente de tensiuni? Va rog ajutati-ma daca aveti vreo idee.Multumesc anticipat. Link to comment
johnny79 Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 VDP....e cam clasic la acest tip de TV...Pacat de inventia cu "digital signal" pe un televizor care inca se baza pe un semnal analog si incerca sa scoata din el tot ceea ce era mai bun .Sincer......nu merita efortul...dar fiecare este dator sa incerce si alte pareri. Link to comment
Guest klaci Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Buna ziua tuturor.Chiar nimeni nu a mai lucrat pe acest sasiu? Nimeni nici o idee?Va rog, ca nu mai stiu ce sa-i fac. Link to comment
gl 04 eyc Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 La un sasiu identic am gasit cel putin 10 pini cu lipituri reci la VDP. Avea acelasi defect, rastru cu linii de intoarcere, vertical comandat din cand in cand, probleme pe E-W...etc. Link to comment
Guest klaci Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Multumesc pentru idee, dar nu functioneaza.Am refacut toate lipiturile pe VDP, dar nici un rezultat. Cred ca voi renunta. Link to comment
johnny79 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Daca nu schimbi VDP nu cred ca rezolvi...pretul integratului este cam mare...dar dupa schimbare...."empirica",dar eficienta metoda ....ar fi montarea cu superglue a unui radiator de chipset de pe oplaca veche de calculator pe acel VDP....Daca nu .... Link to comment
Recommended Posts